Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:55 Mersin’de 37 ekiple eş zamanlı asayiş uygulaması07:53 Zehir Tacirlerinin Oluşturduğu Yerel Suç Örgütlerine, Uyuşturucu Madde İmal...07:43 Yasa dışı bahis operasyonda 450 milyon TL para trafiği tespit edildi: 35 gö...06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı
Güncel 24 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

İmzasını göklere atıyor

İzmirli sanatçı Evrim Duyar, havalı püskürtme olarak bilinen "Airbrush" tekniğini motosikletlerde, sürat teknelerinde, emekliye ayrılan anı uçak F-104'lerde ve göklerin yıldızı SOLOTÜRK'te kullandıktan sonra F-16'ları da boyamaya hazırlanıyor

İmzasını göklere atıyor

İZMİR (AA) - EFSUN YILMAZ - İzmirli sanatçı Evrim Duyar, havalı püskürtme olarak bilinen "Airbrush" tekniğini motosiklet, sürat tekneleri, emekliye ayrılan anı uçak F-104'ler ve göklerin yıldızı SOLOTÜRK'te kullandıktan sonra F-16'ları boyamaya hazırlanıyor. 

İzmir'in Güzelbahçe ilçesindeki atölyesinde, AA muhabirine, Airbrush tekniğiyle tanışma öyküsünü anlatan Duyar, işletme fakültesini tamamladıktan sonra oldukça yüksek maaşla bir şirkette çalıştığını ancak küçüklüğünden beri çok sevdiği "resim" ile uğraşamaya karar verdiğini söyledi.

Tutkunu olduğu motosikletlerle ilgili internette araştırma yaparken "Airbrush" tekniği ile boyanmış motosiklet fotoğraflarına rastladığını ifade eden Evrim Duyar, hikayesini şöyle dile getirdi:

"Üstünde resimler yapılmış motosikletler gördüm, çok ilgimi çekti. 2000'lerin başında araştırma yapmıştım. Airbrush ile böyle tanıştım. Ben bu işi yapmak zorundaydım. Sonra bir motosiklet kazası geçirdim. O zaman fikrim iyice netleşti, sevdiğim işi yapacaktım. Bir adım attım, devamı da geldi."

Türkiye'de 2000'li yılların başında Airbrush yöntemi kullanılmadığı için malzemelerini de kendi hazırlamak zorunda kaldığına değinen Duyar, böylece özel basınçlı havanın cihaz içindeki boyayla buluşarak iğne ucundan püskürmesine dayalı yöntemle motosiklet, araba, kask, duvar ve sürat teknelerini boyadığını bildirdi.

-Sıra uçaklara geldi

Hayalgücü ve tutkusu nedeniyle güzel işler yaptığını, bir süre sonra da ABD'den iş teklifi aldığını ifade eden Evrim Duyar, o sırada Türk Hava Kuvvetleri'nden bir üsteğmenin arayarak "uçak boyama işi" teklif ettiğini anlattı.

Uçak boyamanın kendisi için bir aşama olduğunu, bu nedenle işi kabul ettiğini aktaran Duyar, şöyle devam etti:

"2006 yılıydı. Çalışmalarıma daha çok sürat teknesi ya da klasik Amerikan arabalarının sahipleri ilgi gösteriyordu. Sonra Türk Hava Kuvvetleri'nden talep geldi. Hemen kabul ettim. O gün bugün çalışıyoruz. Önce emekli edilmiş F-104, anı uçaklarını boyamaya başladım. Çok keyifli ve çok güzel süreçler. SOLOTÜRK'ün de dizayn ekibindeydim. F-16 ile çalışacağız, henüz görev tebliğ edilmedi ama askeri personelin tasarımını yaptığı F-16'larda uygulayıcı olarak görev alacağım."

Talep üzerine tasarımcı ya da uygulayıcı olarak boyama yaptığını anlatan Duyar, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait Balıkesir, Eskişehir ve Ankara'daki üslerde boyama işlerini tamamladığını kaydetti.

Elleri boya içinde en sevdiği askeri uçakları boyarken hayalini gerçekleştirdiğini dile getiren Duyar, "Mekaniğe aşığım, çok seviyorum. Elime yağ bulaşmasını, boyamayı, zımpara yapmayı, her aşamasını çok seviyorum. Sanırım daha fazla boyanacak bir şey kalmadı. Uzaya mekik gönderirsek artık onu boyamak isterim."

Resimleriyle uçakları süslerken bir yandan da 2,5 yaşındaki kızı Lila'ya rehberlik ettiğini söyleyen Evrim Duyar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kızımı özgür bırakıp birey olma yolunda önünü açıyorum. Benim tek görevim, büyüme ve hayatı tanıma sürecinde onun için güvenilir bir rehber ve doğru bir rol model olabilmek."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber