Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Ağustos 2016 - 10:33 Yorum: 0

İnanç Ezgileri, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Kartal’da

Anadolu'nun binlerce yıllık inançları olan Alevi, Ezidi, Katolik, Ortodoks, Protestan,Yahudi, Sufi, Süryani, Şaman, Zerdüşt inançlarına ait ezgiler, dans...

İnanç Ezgileri, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Kartal’da

Anadolu'nun binlerce yıllık inançları olan Alevi, Ezidi, Katolik, Ortodoks, Protestan,Yahudi, Sufi, Süryani, Şaman, Zerdüşt inançlarına ait ezgiler, dans ve ritüllerin sahneleneceği "Anadolu İnançları Projesi" kapsamındaki konserler 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Kartal'da başlıyor.

1 Eylül 2016 Perşembe günü saat 20.30'da Kartal Belediyesi'nin katkılarıyla Surp Nışan Ermeni Kilisesi'nde gerçekleşecek ilk konserle 25 kişiden oluşan İnanç Ezgileri Grubu, bugün Anadolu'da yaşayan ve geçmişte yaşamış olan başlıca inanç gruplarına ait ezgilerden oluşan repertuarlarıyla Kartallılarla buluşacak.

Şef Gülcan Koca'nın yönetiminde setar, tambur, bağlama, ney, piyano, kontrbas, viyola, çello, viyolonsel, keman, gitar, bas gitar, perküsyon icracıları ve 7 koristten oluşan İnanç Ezgileri Grubu'nun tamamına yakını, eğitimli profesyonel müzisyenlerden oluşuyor. Kartallı müzikseverler, klasik batı sazları ile Anadolu'daki geleneksel sazları bir arada kullanıyor. Ezgilerin geleneksel formlarını bozmadan modern tınılarla zenginleştirerek ve ortaklaştırarak icra eden İnanç Ezgileri'nin konserini ücretsiz olarak dinleyebilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber