Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Kasım 2014 - 11:48 Yorum: 0

"İnanç kesimlerinin burukluğu ve ezikliği giderilecek"

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Altun:

'İnanç kesimlerinin burukluğu ve ezikliği giderilecek'

ADIYAMAN (AA) - HAKAN FURKAN - Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, "Türkiye'nin üzerinde kambur" olan Alevi sorununun giderileceğine inandığını belirterek, "Böylece hem ülkemiz kazanacak hem de inanç kesimlerinin burukluğu ve ezikliği giderilecek" dedi. 

Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hacı Bektaş Veli ve Tunceli'de Alevi kesime yönelik yaptığı açıklamaları tarihi bir adım olarak gördüklerini belirtti.

Davutoğlu'nun meseleyi çok iyi bildiğini aktaran Altun, "Kendisinin tespitleri ve ortak değerleri tarihi boyutuyla ortaya koyması, toplumda büyük bir güven yaratmıştır. Bütün gücümüzle kendisine destek oluyoruz. Sayın Başbakan'ın iyi niyeti, cesareti ve Alevi sorununa yaklaşım şeklini takdir ediyoruz" diye konuştu. 

Altun, Alevi açılımının adım adım yürüdüğünü dile getirdi.

"Türkiye'nin üzerinde kambur" olan Alevi sorunun giderileceğine inandıklarının altını çizen Altun, "Böylece hem ülkemiz kazanacak hem de inanç kesimlerinin burukluğu ve ezikliği giderilecek" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de sistemden kaynaklanan problemlerin çözüme kavuşacağını ifade eden Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Alevi açılımının da hızla ilerlediğini vurguladı.

 Sisteme neşter vurmanın zorluğuna dikkati çeken Altun, "O sistemin örülen duvarlarını yıkmak kolay değil ancak kısa bir zamanda bunların çözüleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber