Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 17:28 Yorum: 0

İncirliovalı üretici serada çilek üretimini sevdi

İncirliova ilçesinde, serada çilek üretimi son 15 yıldır üreticilerin gözdesi oldu

İncirliovalı üretici serada çilek üretimini sevdi

AYDIN (AA) - İncirliova ilçesinde, 1999 yılında başlanan serada çilek üretimi yöre halkı için önemli bir gelir kaynağı haline geldi. 

İncirliova'da dönemin kaymakamı Kamil Köten'in teşvikiyle 1999 yılında Akçeşme ve Erbeyli'de çok az bir alanda başlanan serada çilek üretimi, aradan geçen 15 yıllık sürede yöre için önemli bir gelir kaynağı haline geldi. 

Akçeşme Mahallesi’nde serada çilek üretimi yapan çiftçilerden Ali Türkeri, yörede serada çilek üretimine başlayan 5 çiftçiden birisi olduğunu belirterek, "Şu anda İncirliova’nın Akçeşme, Karabağ ve Erbeyli mahallerinde yaklaşık 50 üretici çilek üretimi yapılıyor. Gün geçtikçe çilek üretimi tekniğimiz ve ürettiğimiz çilek türleri gelişiyor" dedi. 

Sera çilekçiliğinde ekim ayında başladıkları ekimde ocak ayında hasada başladıklarını ve elde edilen ürünün yaz çileğine göre çok daha iyi gelir getirdiğini anlatan Türkeri, şunları söyledi: 

"Sera çileği pazarcı ve tüketici tarafından daha fazla tutulan bir cins. Çilekte toptan fiyatlarımızın kilosu 5 liradan alıcı buluyor. Hiç bir pazar sıkıntımız yok. Fiyatlardan da memnunuz. Bölgemizde toplam 500 dekar çilek üretimi yapılıyor. Dekarda ortalama 5 ton civarında çilek elde edebiliyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber