Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 20 Mart 2015 - 16:33 Yorum: 0

İnebolu'da Nevruz Bayramı etkinliği

KASTAMONU (AA) – İnebolu ilçesinde Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal...

İnebolu'da Nevruz Bayramı etkinliği

KASTAMONU (AA) – İnebolu ilçesinde Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Mehmet Kösem, burada yaptığı konuşmada, Nevruz'un Türk milleti tarafından binlerce yıldır kutlandığını belirterek, şunları söyledi:

 "Büyük Türk milletinin önündeki engelleri nasıl aştığını, kendi yolunu nasıl açtığını anlatan destanın simgelediği azametin günüdür nevruz. Bu yeni gün, Türk milletinin iradesinin önünde demirden dağların bile duramayacağını anlatır. Nevruz, Büyük Türk milletinin en eski bayramıdır. Türk'ün hürriyet ve kardeşlik bayramıdır. Nevruun Türk dünyasındaki kutlanış nedenlerinden en önemlisi ise binlerce yıldan beri birbirinden ayrı olan, birbirine hasret bırakılmış Özbek, Tatar, Kazak, Azeri, Türkmen ve diğer kardeşlerin birleşme ve yeniden buluşma, tek yumruk olma günüdür."

Daha sonra nevruz ateşi yakıldı ve temsili devir dövme töreni yapıldı. Program, halat çekme yarışması ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Etkinliğe, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil Aydemir, Emniyet Müdürü Mehmet Yanıkoğlu, İlçe Müftüsü Naci Çakmakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş,, AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu da katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber