Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Mart 2015 - 11:38 Yorum: 0

İnebolu'da sağlıklı yaşam konferansı

KASTAMONU (AA) – İnebolu ilçesinde din görevlilerine yönelik sağlıklı yaşam konferansı düzenlendi.İnebolu Toplum Sağlığı Sorumlu Tabibi Hasan Toz, İnebolu Müftülüğü Toplantı Salonu’nda...

İnebolu'da sağlıklı yaşam konferansı

KASTAMONU (AA) – İnebolu ilçesinde din görevlilerine yönelik sağlıklı yaşam konferansı düzenlendi.

İnebolu Toplum Sağlığı Sorumlu Tabibi Hasan Toz, İnebolu Müftülüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, sağlıklı yaşamın en önemli etkenlerinden birinin fiziksel aktiviteler olduğunu söyledi.

Obezitenin artık dünyanın sorunu haline geldiğini belirten Toz, "Obezitenin en önemli sebeplerinden biri fiziksel aktivitelerin yetersiz olması. Fiziksel aktiviteyi artık hayatımızdan çıkarmışız. Bunun neticesi olarak da obezite sorunu yaşıyoruz" dedi.

Özellikle erkeklerin belli bir yaşta sonra bu sorunla karşılaştığını ifade eden Toz şunları söyledi:

"Günümüzü verimli şekilde değerlendiremiyoruz. Değerlendiremediğimiz zaman da enerji kaybımız oluyor. Gün içerisindeki enerjimiz az olduğu için verimliliğimiz de azalıyor. Bunun neticesinde ülkenin verimliliği de azalıyor. Fiziksel aktivite daha çok egzersizler gibi düşünülebilir. Yaz sezonu yaklaşıyor. En güzel aktivite yüzmedir. Bütün vücudu en ufak eklemlere, en ufak kaslara bir bütün içinde çalıştıran bir mekanizma. İlle bu denizde olacak diye bir şey.  Avrupa’daki insanların çoğu daha çok yüzmeye odaklanmış. Stresi hayatımızdan uzak tutmamız gerekiyor ama imkansız gibi bir şey. Bunu minimum seviyeye çekmemiz için yüzme gibi, futbol gibi aktiviteleri yapmamız önem taşıyor."

Konferansa, İnebolu İlçe Müftüsü Naci Çakmakçı ve din görevlileri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber