Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 24 Mayıs 2016 - 17:33 Yorum: 0

İnegöl İşletme Fakültesi’nde Kariyer Günleri

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Topluluğu'nun düzenlediği "Kariyer Günleri" başladı.

İnegöl İşletme Fakültesi’nde Kariyer Günleri

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Topluluğu'nun düzenlediği "Kariyer Günleri" başladı.

'Kariyer Günleri'nin ilk konuğu Uludağ Meşrubat İnsan Kaynakları Müdürü Miraç Polatlı oldu. Polatlı, öğrencilere kendilerini iyi tanımaları tavsiyesinde bulundu. Türkiye'de yabancı içecek markaları olan Coca Cola ve Pepsi'ye kafa tutan tek Türk firmasının Uludağ olduğunu iddia eden Polatlı, "Günümüzde insanların en çok kendilerini tanımaya ihtiyacı var. Çünkü insanlar kendilerini tanıdıkları zaman aslında doğru adımlar atabiliyor ve doğru işler çıkarabiliyorlar. Toplumumuzda en çok atladığımız konu, kendini tanıma. Biz gelecekle ilgili neler yapabileceğimizi düşünüyor muyuz? Her zaman atladığımız konulardan biri de bu. Genel anlamda iş fikir üretmekle başlıyor. Sadece düşünmekte kaldığınızda da bir noktaya gidemiyorsunuz. Bu düşüncelerin yavaş yavaş aksiyona dönüşmesini istiyoruz. Sizler şu an okuduğunuz bölümü bitirmeyi düşünüyorsunuzdur. Aslında bizim düşünceden kastımız bu değil. Biz biraz daha orta vadeli, ileriye dönük şeylerin düşünülmesini istiyoruz. Çünkü zaten başlanmış bir faaliyet bir şekilde sona eriyor. Bu okul bir şekilde öyle ya da böyle bitecek. Çok büyük sıkıntılar yaşamadığınız sürece okulunuz bitecek. Ama biz aslında sizin bir sonraki adımlarınızı daha çok düşünmenizi istiyoruz. Kimse sosyalleşeyim, kültürel birikimim olsun diye üniversite okumaz. Düşünmeden öğrendiğimiz şey bize fayda sağlamamaya başlar. O yüzden maksada hizmet eden şeyler öğrenirsek, çok daha hızlı yol alacağımızı görebiliriz. Güçlü olduğunuz kısım üzerinde çalışan ve daha da güçlü olmaya çalışın. Zayıf olduğunuz yerleri güçlü hale getirmek için uğraşmayın. Eğer o şekilde yaparsanız, dengeniz değişebilir. Başarılı olduğunuz alanlara yönelin ve orada güçlü olmak için çabalayın" diye konuştu.

Kariyer Günleri'ne İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metil Anıl, AİESEC Uluslararası Gelişim Koordinatörü Selda Dinç, Uluslararası Kurumlar staj Koordinatörü Pembe Girgin ve Uluslararası Kurumsal Staj Menejeri Samet Alp Ayaz konuk olacak.

İnegöl İşletme Fakültesi’nde Kariyer Günleri

İnegöl İşletme Fakültesi’nde Kariyer Günleri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber