Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 27 Şubat 2017 - 16:33 Yorum: 0

İnegöl OSB’nin SCADA merkezi devreye girdi

Türkiye'nin ilk ilçe organize sanayi bölgesi olan İnegöl OSB, teknolojik yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

İnegöl OSB’nin SCADA merkezi devreye girdi

Türkiye'nin ilk ilçe organize sanayi bölgesi olan İnegöl OSB, teknolojik yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Bölgedeki doğalgaz, elektrik, su tüketimleri ile atık su deşarjlarını yakından takip etme imkânı sunan Uzaktan Kontrol ve Gözleme (SCADA) Merkezi, tamamlanarak kısmen hizmete girdi. Tesisin yaklaşık 3 ay içinde tam kapasite ile hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

İnegöl OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin, üretime ve istihdama katkısı ile Bursa'nın üçüncü büyük Organize Sanayi Bölgesi olan İnegöl OSB'nin, çevre dostu ve sanayicilere önemli kolaylıklar sağlayan teknolojik yatırımları ile Türkiye'ye örnek oluşturduğunu söyledi. Başkan Şahin, 2000 yılında İnegöl Belediyesi ile atık su arıtma tesisi kurduklarını, bu yatırıma daha sonra çamur kurutma tesisi ve endüstriyel atıkların biyolojik atıklara etkisini azaltacak ön izleme tesisi ilave edildiğini kaydetti.

İnegöl OSB Başkanı Zeki Şahin, günümüzde enerjinin çok önemli bir gider olduğunu da söyledi. Enerji geri dönüşüm tesislerinin öneminin giderek arttığına dikkat çeken Şahin, buradan hareketle İnegöl OSB'nin çamur kurutma tesisinde elde edilen kurutulmuş çamurların yakılması ile kızgın yağ üretecek "enerji geri dönüşüm" tesisi kurulması çalışmaları da yürüttüklerini söyledi. Zeki Şahin, "Bu tesisimiz hizmete girdiğinde, bölgemizdeki atık su arıtma ve çamur kurutma maliyetleri belirgin ölçüde azalacak" dedi.

Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılı süreçten sanayicilerin de payını aldığını vurgulayan İnegöl OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin, sanayicilerin fedakârca üretim yaparak ülke ekonomisine destek olduğuna dikkat çekti. İnegöl OSB yönetimi olarak, bölgedeki sanayicilerin üretim maliyetlerinin azaltılmasını sağlayarak destek olmak için çalıştıklarını belirten Başkan Şahin, teknolojik yatırımlardan geri durmadıklarını belirtti. OSB içinde SCADA merkezinin de bu maksatla gerçekleştirilen yatırımlardan biri olduğunu ifade eden Zeki Şahin, şunları kaydetti:

"Türk Telekom ile yaptığımız anlaşma sonucu bölgemizin fiber optik altyapısı tamamlandı. Bunun devamı olarak SCADA sistemini de faaliyete geçirerek sanayicimizin hizmetine sunduk. Bilgisayar ve internet teknolojisinin kullanıldığı bu sistemle, bölgemizdeki tesislerin; elektrik, doğalgaz, su tüketimleri ile atık su deşarjları anlık olarak izlenebiliyor. Sistem sayesinde, firmalara ait tüm veriler anında merkeze iletiliyor. Firmalarımız, tüketim verilerini buradan takip edebilecekler ve olası arızalara anında müdahale edebilecek. Teknolojik imkânların artması, firmalarımızın üretim maliyetlerinin düşürülmesine ve verimliliklerinin artırılmasına katkı sağlayacaktır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber