Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 24 Eylül 2016 - 17:08 Yorum: 0

İnegöl’de Tarım Fuarı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenen Tarım Fuarı (İNTARF) kapılarını açtı.

İnegöl’de Tarım Fuarı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenen Tarım Fuarı (İNTARF) kapılarını açtı.

İnegöl Belediyesi, MODEF ve Tarım Temsilcileri işbirliğiyle düzenlenen İNTARF'ta tarım ürünleri ve tarım makineleri teşhir ediliyor. Fuar 27 Eylüle kadar açık kalacak. MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, "Tarım Fuarı organizasyonumuz önümüzdeki senelerde de devam edecek. 17 il ve 175 ilçe ziraat odası ile irtibata geçilip bu odalara 100 otobüs tahsis edildi. Fuarımızda 103 firma sergi açıyor ve toplam 16 bin metrekare fuar alanına sahibiz. Bu Türkiye genelinde çok ciddi bir rakamdır" dedi.

Fuarın tarım sektörüne büyük katkısı olacağını ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Tarım sadece üretmekten ibaret değil, aynı zamanda pazarlamak, kendinizi geliştirmek işin önemli bir parçasıdır. Fuar yapmış olmak için bu fuarı yapmıyoruz. 2007 senesinde hal ve tahıl binamızda ayçekirdeği şöleni adı altında bir faaliyet yapmıştık. 4 yıl önce İnegöl Belediyesi koordinatörlüğünde İnegöl üreticisinin ufkunu açmak, yeni pazarlar bulabilmek maksadıyla bu fuara başladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sonuçları ihracatımızın artışıyla, ekonomik anlamda değer katışıyla göreceğiz. Mobilyadaki başarıyı tarımda da hayata geçirebiliriz. Ayçekirdeğimiz çok meşhur. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz var. Maksadımız tarımla alakalı altyapıyı güçlendirmek, ürünleri pazarlayabilmektir. Çiftçilik oturduğumuz yerden destek beklemekle olmaz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuar gezildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber