Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 27 Ağustos 2016 - 14:03 Yorum: 0

İnegöl’e beş yıldızlı öğrenci yurdu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumu tarafından inşa edilen Şirin Hatun Kız Öğrenci Yurdu, sunduğu imkanlarla otel konforunu aratmıyor.

İnegöl’e beş yıldızlı öğrenci yurdu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumu tarafından inşa edilen Şirin Hatun Kız Öğrenci Yurdu, sunduğu imkanlarla otel konforunu aratmıyor.

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Uludağ Üniversitesi İnegöl Kampusu içine inşaat edilen 500 öğrenci kapasiteli Şirin Hatun Kız Öğrenci Yurdu, öğrencilere hizmet vermek için gün sayıyor. 3'er kişilik odalarda banyo, tuvalet ve çalışma masaları bulunuyor. Yurdun 31 personelle, 19 Eylül 2016 tarihi itibariyle öğrencilere tam anlamıyla hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Kredi Yurtlar Kurumu Bursa Bölge Müdürü Hüseyin Uysal, öğrencileri beş yıldızlı otel konforunda karşılayacaklarını belirterek, "Kapılarımızı açtık, bekliyoruz. Onlar bizim evlatlarımız. Burada onları beş yıldızlı otel konforunda karşılayacağız. Öğrencilerimize bir aile ortamı hissini vermek için elimizden geleni yaptık. Yurdumuz 500 kişi kapasiteli. Şu anda 397 öğrenci müracaatı var. 100 kişilik daha boş yerimiz var. Ama ben inanıyorum ki, okullar açıldıktan sonra bu yurdu duymayanlar, bu yurda gelmek isteyen kız öğrencilerimiz olacak. Bunları da almak için bekliyoruz. Ek kontenjanlarla birlikte inşallah bu yurdu yüzde 100 doluluk oranıyla İnegöl'ün ve çocuklarımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Şirin Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda sınırsız internet, yemekhane, mescit, sosyal donatı ve spor alanları olmak üzere bir kompleks içinde üniversitenin hemen yanında hizmet verileceğini anlatan Hüseyin Uysal, "Üniversite ile mesafenin kız olması öğrencilerimiz için bir avantaj olacak. Şirin Hatun Kız Öğrenci Yurdu birinci sınıf bir yurt olması hasebiyle aylık öğrenci başına 240 lira ücret alınacak. Bunun karşılığında devletimiz çocuklarımıza günlük 9 lira yemek yardımı yapıyor. Bu yemek yardımının aylık tutarı 270 liradır. Yani biz çocuklarımızdan aldığımız parayı tekrar çocuklarımıza veriyoruz. Devletimiz bu konuda çok cömerttir. Kesenin ağzını açmıştır. Yeter ki bizim çocuklarımız, evlatlarımız bu devlete, bu millete, bu bayrağa 15 Temmuz'da sahip çıktıkları gibi gerekli hassasiyeti göstersinler. Devletimiz onları kucaklamaya, onlarla birlikte bu ülkeyi daha ileri seviyelere getirmeye çalışacaktır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber