Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Ocak 2018 - 12:33 Yorum: 0

İnegöllü kadınlar askerler için "anne kokusu ve duası" taşıyan boyunluklar örüyor

Vatani görevini yaptığı sırada oğlu için boyunluk ören Ülker Turan, boyunluğun askerler tarafından çok beğenilmesi üzerine şimdi tüm askerler için...

İnegöllü kadınlar askerler için 'anne kokusu ve duası' taşıyan boyunluklar örüyor

Vatani görevini yaptığı sırada oğlu için boyunluk ören Ülker Turan, boyunluğun askerler tarafından çok beğenilmesi üzerine şimdi tüm askerler için anne kokusu, anne duası taşıyan boyunluklar örüyor. Bu örnek davranışın duyulması üzerine çevresindeki hanımların da desteğini alan Ülker Turan, İnegöl Belediyesi'nin de desteği ile haftada yaklaşık 300 adet boyunluğu ülkemizin farklı yerlerinde görev yapan Mehmetçiklere ulaştırıyor.

İnegöl'de ikamet eden Ülker Turan, Kasım ayında Gaziantep Nizip'te vatani görevini yapan oğlu için soğuktan korunması için boyunluk örerek kendisine gönderdi. Boyunluğun bölüğündeki arkadaşları tarafından çok beğenilmesi üzerine Oğuz Turan, annesi Ülker Turan'dan arkadaşları için de boyunluk örmesini istedi. Oğlu için ördüğü boyunluklardan bütün bölüğe ören Ülker Turan'ın boyunlukları, bölük sınırlarını da aşarak önce tabura, sonra yurdun dört bir yanında vatan savunması yapan Mehmetçiğe ulaştı.

Ülker Turan, boyunlukların beğenilmesi üzerine örmeye devam etti. Oğlunun bulunduğu bölük, ardından tabur derken, şirin boyunluklar, doğu bölgelerinde birçok kışlaya ulaşmaya başladı. Ülker Turan, bunu kendisi için bir vazife bilerek örmeye devam ederken, bu örnek davranışı gören çevresindeki hanımlar da kendisine destek vermeye başladı. Arkadaşları, akrabaları derken, İnegöl'de kulaktan kulağa yayılan bu olay, şehri saran bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Ülker Turan'a tanıdığı tanımadığı onlarca kişiden boyunluk örerek destek verilmeye başlanması üzerine, İnegöl Belediyesi ile irtibata geçen Ülker ailesi, bugün haftada yaklaşık 300 adet boyunluğu belediyenin sağladığı lojistik destekle ülkenin dört bir yanında vatanı için canını ortaya koyan Mehmetçiklere ulaştırmaya başladı.

Boyunlukların askeri birliklere ulaşmasının ardından Ülker ailesi ve İnegöl Belediyesi'ne teşekkür ve tebrik mektupları gelmeye de başladı. Bununla birlikte yeni siparişler de gelirken, gönüllü annelerin ördüğü boyunluklar da her hafta farklı bölgelere ulaştırılmaya devam ediyor.

Belediye Başkanı Alper Taban, bir boyunluk ile başlayıp bugün İnegöl'ün en önemli sosyal sorumluluk projesi haline gelen bu gönüllüler birliğini oluşturan Ülker Turan ve ailesini evinde ziyaret ederek, hem kamuoyunu bilgilendirdi, hem de aileye ve destek verenlere teşekkür etti. Ülker ailesini eşi Birnur Taban ile birlikte ziyaret eden Başkan Taban'ı Ülker Turan, eşi Selim Turan, oğlu Oğuz Turan ve boyunluk örmeye yardım eden yakınları karşıladı.

Haftada 300 boyunluk gönderiliyor

Ziyaret sırasında örülen boyunlukları inceleyen Başkan Taban, bu işe nasıl başladıklarının hikayesini de dinledi. Ülker Turan, boyunluk örme işine oğlu askerdeyken Kasım ayında başladıklarını ifade ederek, "Bir ekip olduk. Tanıdığım, tanımadığım bir sürü insan destek veriyor. Hepsinden Allah razı olsun. Bizlere destek olanlardan çok memnunuz. Bizler de farklı şehirlerdeki askerlerimize gönderiyoruz. Bütün İnegöl'e yayıldı. Her hafta 250-300 adet gönderiyoruz" dedi.

Başkan Alper Taban ise, "Bu iş kartopu misali büyüyerek devam ediyor. Bunun en güzel tarafı, bir ücret yok. Bir emek var. Hatta boyunluğun bütün maliyeti de bunu ören hanımefendilere ait. Biz de nereye isterlerle oraya göndermeleri için destek oluyoruz" diye konuştu.

İnegöllü kadınlar askerler için "anne kokusu ve duası" taşıyan boyunluklar örüyor

İnegöllü kadınlar askerler için "anne kokusu ve duası" taşıyan boyunluklar örüyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber