Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Ekim 2016 - 13:33 Yorum: 0

İnegöl’ün tarihi sempozyumu başladı

İnegöl Belediyesi öncülüğünde kaymakamlık ve ilçe kurumlarının işbirliğinde ilk kez düzenlenen Uluslararası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu...

İnegöl’ün tarihi sempozyumu başladı

İnegöl Belediyesi öncülüğünde kaymakamlık ve ilçe kurumlarının işbirliğinde ilk kez düzenlenen Uluslararası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu start aldı.

Mobilya müzesinin çok amaçlı salonunda düzenlenen sempozyumun açılış programına Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Yüce, kurum müdürleri, oda ve dernek başkanları, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler ile davetliler katıldı. Aktaş, "Türkiye'nin her ilinin, her ilçesinin hatta her köy ve kasabasının ayrı bir önemi var. Benim doğup büyüdüğüm, hizmet ettiğim şehrimin çok farklı özellikleri var. İnegöl nüfusu, ekonomisi, sanayisi, köftesi, kaplıcası, mehteri ve çok özellikleriyle farklı bir şehir. Yaşamaktan gurur duyduğumuz ve farklı alanlarda hizmet ettiğimiz bu şehrin bu manada gerçekleştirdiği ilk organizasyon. Geçmişte farklı kurum ve kuruluşlar marifetiyle yapılmış daha küçük çaplı organizasyonlar var ama İnegöl'ü her yönüyle, bilinmeyen birçok özelliğiyle gün yüzüne çıkaralım istedik. Bu manada bu yılın başından beri farklı kurum ve kuruluşlarla yazıştık, az önce startını verdiğimiz bu salonda başladık. Çok güzel şeyler çıkacağına inanıyorum. Son 40 yıldır aldığı göçlerle İnegöl bir küçük İstanbul oldu ama İnegöl gerçekten bereketli topraklarıyla çok özellikli ve becerikli bir şehir. Bunda İnegöl insanının güler yüzlülüğü, İnegöl insanının heyecanı, İnegöl'ü yönetenlerin geçmişte ortaya koyduğu dinamizm ve satış pazarlama ruhu İnegöl'ün bu aşamaya gelmesinde önemli bir etkendir" dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektör Vekili Mehmet Yüce ise, "İnegöl birçok özelliğe sahip. Bazı şehirler tek özellikle ön plana çıkar ama İnegöl çok özellikli bir şehir. Dünyanın en güzel şehirlerinden Bursa'ya bağlı olmasına rağmen tek başına ayakta durabiliyor. İnegöl'ün tarihi Osmanlı'nın kuruluş yıllarına dayandığını görüyoruz. İnegöl bir sanayi kentidir. İktisadi alanda da İnegöl bir model kenttir. Meydana getirdiği yeni ürünlerle marka kent olabilecek bir özelliğe sahip olması, üretim alanında ön plana çıkması, turizm yönünde tanıtılmamış bir turizm kentidir. Oylat Kaplıcasının neden yeteri kadar tanıtılmadığı konusunda üzüntü duyuyorum. Ekonomi yönünde İnegöl'de 2015 yılında 705 firmayla 796 milyon 193 bin dolar bir ihracatı olduğunu görüyoruz. 268 milyon civarında bir ithalat. 1 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmi var. Türkiye'ye baktığımız zaman ihracat kapasitesi sıralamasında 20. sırada. Bursa'da olup bağımsız olmak büyük bir başarıdır" dedi.

Törenin ardından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mefail Hızlı'nın oturum başkanlığında start alan sempozyumun ilk konuşmacısı Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu.

Hafta sonu sona erecek olan sempozyumda akademisyen, eğitimci ve araştırmacılardan oluşan 56 kişi İnegöl tarihi ve kültürü ile alakalı sunumlarını yapacak.

İnegöl’ün tarihi sempozyumu başladı

İnegöl’ün tarihi sempozyumu başladı

İnegöl’ün tarihi sempozyumu başladı

İnegöl’ün tarihi sempozyumu başladı

İnegöl’ün tarihi sempozyumu başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber