Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 12 Mayıs 2016 - 10:13 Yorum: 0

İngiliz Sandra’nın Külleri Fethiye’de Denize Döküldü

İngiltere'de hayatını kaybeden İngiliz kadının külleri, vasiyeti üzerine çok sevdiği Muğla'nın Fethiye ilçesinde denize döküldü.

İngiliz Sandra’nın Külleri Fethiye’de Denize Döküldü

İngiltere'de hayatını kaybeden İngiliz kadının külleri, vasiyeti üzerine çok sevdiği Muğla'nın Fethiye ilçesinde denize döküldü.

İngiltere'de yaşayan ve 17 yıldır ailesiyle tatilini Fethiye'de geçiren Sandra Dart (64) solunum yetmezliği nedeniyle 16 Mart'ta hayatını kaybetti. Dart, tatile geldikleri dönemde eşi John Ebbles'e öldüğünde küllerini çok sevdiği Çalış Plajı'ndan denize dökülmesini vasiyet etti. Ebbles, eşinin vasiyetini yerine getirmek için Fethiye'ye geldi. Dart'ın küllerini denizle buluşturmak üzere düzenlenen törene Çalış-Der Başkanı Mete Ay, tören organizasyonunu yapan Hamsi Bar İşletmecisi Bayram Turan, eşi John Ebbles, akrabaları ve arkadaşları katıldı.

Çalış Plajı'ndan tekneyle denize açılan Ebbles ve beraberindekiler, Dart'ın fotoğrafının bulunduğu çelenk ve kırmızı karanfilleri denize bıraktı. Daha sonra John Ebbles, eşinin küllerini denize döktü.

Eşiyle 17 yıl önce tatil için Çalış'a geldiklerini ve kim daha önce ölürse onun küllerinin gün batımında denize dökülmesi kararını aldıklarını anlatan 65 yaşındaki Ebbles, "Eşimle beraber 17 yıl önce Çalış'a geldiğimizde buraya hayran kaldık ve bir birimize söz verdik. Kim daha önce ölürse külleri Çalış Plajı'nda denize dökülecekti. Maalesef eşim vefat etti. Birbirimize verdiğimiz sözü tutmak için bugün burada eşimin küllerini denize döküyoruz. Eşim Sandra ölmeseydi Çalış'a tatile gelecektik" dedi.

Ebbles, ilerleyen zamanda Çalış'a gelerek hayatının geri kalanını burada geçirebileceğini belirtti. Türkiye'nin harika bir yer olduğunu ve sıcak kanlı insanların yaşadığını kaydeden Ebbles, "Eşim Türkiye'yi çok seviyordu. Burada yaşamayı çok istiyorum ama çalışmak zorundayım. İlerleyen zamanda burada yaşamayı istiyorum. Sandra'nın küllerini buraya bıraktığım için çok mutluyum" diye konuştu.

İngiltere'de birçok İngiliz'in Türkiye hakkında çok az şey bildiğini ifade eden Ebbles, Türkiye'nin çok güzel ve güvenli bir ülke olduğunu da sözlerine ekledi.

Çifti yakından tanıdığını ve çiftin bölgede kalmadığı otel, gitmedikleri yer kalmadığını ifade eden Çalış-Der Başkanı Mete Ay ise, şöyle konuştu:

"Maalesef Sandra hayatını kaybetti ve kocasından bir tek miras olarak bir şey istedi. Sandra "Beni yakın. Beni yaktıktan sonra Çalış Plajı'nda küllerimi denize attın" demiş. Bugün onun vasiyetini gerçekleştiriyoruz. Tabi üzücü bir gün olsa da Sandra özlemini duyduğu Çalışla, Türkiye ile buluşuyor. Bugün bunu üzücü bir gün olarak değil Sandra'nın tekrar denizle buluşması olarak hem kutluyoruz hem de Sandra'yı uğurluyoruz. Turizmcilerimiz yabancılara o kadar iyi davranıyorlar ve güzel ilişkiler kuruyor ki öldüklerinde benim küllerimi buraya atın diyebiliyorlar."

Çalış Plajında Hamsi Bar İşletmecisi ve töreni organize eden Bayram Turan, John Ebbles ve Sandra Dart çiftini uzun yıllar önce tanıdığını belirterek, "17 yıl önce Fethiye'ye gelen çiftimizle çok güzel dostluk kurduk ve bu dostluk devam etti. Sandra Dart'ın ölmeden önce eşiyle bir birlerine verdikleri söz vardı. Organize ettiğimiz törenle Sandra'nın küllerini Çalış Plajı'ndan denize döktük" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber