Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Ekim 2014 - 14:34 Yorum: 0

İngiltere'den Türkiye'ye övgü

İngiltere, Türkiye'nin Kobani'deki çatışmalardan kaçan on binlerce Suriyeliye sınırlarını açmasını takdirle karşıladığını bildirdi.

İngiltere'den Türkiye'ye övgü

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, AA muhabirinin, Kobani'deki gelişmelerle İngiliz hükümetinin tavrına ve politikalarına yönelik sorularına cevap verdi.

Dışişleri Bakanlığı, 'Türkiye'nin, Kobani'deki çatışmalardan kaçan 160 binden çok Suriyeliye evsahipliği yapma cömertliğini takdir ettiklerini' bildirdi.

İngiltere'nin Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlere ait ne yaptığı meselesinde ise şunlar anlatım edildi:

'Kobani'den gelen insani durumla ilgili raporlar epey bir tasa verici. Buradaki haberleri yakından takip ediyoruz. Uluslararası Kalkınma Bakanlığı, Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin acil ihtiyaçlarını, ilgili yetkililer ve ortaklarla çalışarak muhtaç vaziyette bulunan ailelere şilte, barınak ve yiyecek dışı malzemeler sağlayarak karşılamaktadır. Daha çok yardıma gereksinim olursa buna müspet karşılık vermeye hazırız.'

Kobani'de son birkaç gündür bu kenti savunan güçlerin, koalisyonun hava saldırılarının da desteğiyle IŞİD'e karşı muvaffakiyetli olduklarına dikkati çeken İngiltere Dışişleri Bakanlığı, ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün nedeni ile yürütülen hava operasyonunu zinde biçimde desteklediklerini kaydetti. 

İngiltere ayrıca Suriye'deki ılımlı muhalefete teknik destek ve öldürücü olmayan askeri gereç sağladığını anımsattı. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber