Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Haziran 2016 - 14:43 Yorum: 0

İngiltere’nin AB Referandumu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, İngiltere referandumu değerlendirerek, "Bu kararın başka ülkelerde güçlenen muhalefetle...

İngiltere’nin AB Referandumu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, İngiltere referandumu değerlendirerek, "Bu kararın başka ülkelerde güçlenen muhalefetle birlikte ayrılıkları tetikleyeceği bir döneme giriyoruz. Türkiye'de etkilenmiş olacak. Kampanya boyunca İngiltere'de AB'de kalması gerekenler de, ayrılması yönünde kampanya yapanlarda iğrenç bir kampanya yaptılar. Türkiye'yi adeta günah keçisi haline getirdiler. Türkiye'yi öcüleştirdiler, şeytanlaştırdılar" dedi.

Yılmaz,basın toplantısı düzenleyerek İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkması referandumunu değerlendirdi.

"İlk defa 43 yıllık evlilik, boşanmayla sonuçlanıyor" diyen Yılmaz şunları söyledi:

"Bu karar hiç şüphesiz çok konuşulacak. İlk defa bir ülke 43 yıldan sonra Avrupa Birliği'nden ayrılıyor. Lizbon Anlaşması ile ülkelerin Avrupa birliği üyeliğinden çıkışı belirlenmişti. Bunun üç ana eksende değerlendirilmesi gerekiyor. Birincisi, bunun İngiltere açısından iç yansımaları olacak. İngiltere Başbakan'ı Ekim ayından önce yeni bir Başbakan'ın göreve başlaması gerektiği, kampanya ile özdeşleştiğini ve kaybettiğini açıkladı. İskoçya ve Kuzey İrlanda'da yüksek oranda "evet" oyu çıkmıştı. Önümüzdeki dönemde AB'den ayrılan İngiltere'nin içerisinde kalıp kalmayacakları. Avrupa Birliği'ne serin bakan bu kararla birlikte eli güçlenmiş oldu. Bu kararın başka ülkelerde güçlenen muhalefetle birlikte ayrılıkları tetikleyeceği bir döneme giriyoruz. Türkiye'de etkilenmiş olacak. Kampanya boyunca İngiltere'de AB'de kalması gerekenler de, ayrılması yönünde kampanya yapanlarda iğrenç bir kampanya yaptılar. Türkiye'yi adeta günah keçisi haline getirdiler. Türkiye'yi öcüleştirdiler, şeytanlaştırdılar."

Azerbaycan Ermenistan arasındaki anlaşmaya da değinen Yılmaz, "Umuyoruz ki cephede bazı noktalarda gerilemek zorunda kalan ve hazırlıksız yakalanan Ermenistan'ın böyle bir girişimi kullanmak suretiyle bölgeye daha fazla asker yığması, daha fazla hazırlık yapmasına vesile olmaz. Aynen Türkiye'deki "barış sürecindeki" PKK'nın yapmış olduğu yığınağa benzer şekilde. Bu sürecin Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde sonuçlandırılması Ermenistan'ın işine yarayacaktır" ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin kararının Türkiye'nin AB müzakere konusundaki pozisyonunu zayıflatacağını belirten Yılmaz, "İngiltere'de alınan sonuç sanki bir noktada da Türkiye'nin uzaklaştırılması şeklinde takdim edilecek. Türkiye'nin üyeliğine çeşitli gerekçelerle karşıt olan ülkeler veya halklar bunu kullanacaktır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber