Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 11 Temmuz 2014 - 12:57 Yorum: 0

İnönü Üniversitesi fiziki yapısıyla göz dolduruyor

İnönü Üniversitesinin 40. Yıl Etkinliklerinden Biri de Arboretum Parkı

İnönü Üniversitesi fiziki yapısıyla göz dolduruyor

MALATYA - İnönü Üniversitesinin “40. Yıl Etkinlikleri”nden biri olan Arboretum Parkı’nın ilk aşaması yapay gölet çalışmasının tamamlandığı açıklandı.

İnönü Üniversitesi Kampüsü içerisinde yaklaşık 45 hektar alan üzerinde kurulması planlanan ve içerisinde farklı tür ve çeşitte bitkilerin yer alacağı canlı bitki müzesi Arboretum Parkı’nın ilk aşaması olan yapay gölet çalışması tamamlandı.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Yılmaz’ın koordinatörlüğünde yürütülen Arboretum Parkı projesinin ilk etabı olup, yaklaşık 3500 m2 alanı kaplayan ve bitme aşamasına gelen yapay göletin, maksimum 1.35 m derinliğe sahip olacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; göletin çevre düzenlemesi kısa sürede tamamlandıktan sonra Arboretum Parkı projesinin ikinci etabına geçilecek. İkinci etapta ise farklı tür ve çeşitte çok sayıda bitki dikiminin gerçekleştirilmesi yer alıyor. Önümüzdeki ilk bitki dikim mevsiminde Arboretum Parkı planına uygun olarak, farklı tür ve çeşitte bitki dikimleri yapılarak canlı bitki müzesi Arboretum Parkı’nın hizmete sunulacağı kaydedildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber