Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 30 Eylül 2014 - 10:48 Yorum: 0

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü sus-pus!

Malatya İnönü Üniversitesi'nde, 3 rektör yardımcısının istifası ile çalkalanan Malatya'da, Rektörlüğün açıklama yapmaması kafalarda soru işaretine neden oluyor.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü sus-pus!

MALATYA GÜNCEL/Murat Çelik - Malatya İnönü Üniversitesi'nde, 3 rektör yardımcısının istifası ile çalkalanan Malatya'da, Rektörlüğün açıklama yapmaması kafalarda soru işaretine neden oluyor.

ASILSIZ İDDİALAR DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in, "İnönü Üniversitesi paralelcilerin kalesine dönüştü" açıklamalarının ardından, İnönü Üniversitesi Raektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Milletvekili Mustafa Şahin'in açıklamalarını "asılsız iddialarla yıpratılmak isteniyoruz" sözleri ile geçiştirmeye çalışmasının ardından Rektör Yardımcılarının toplu istifası hakkında sessizliğini koruması "paralel istifalar" olarak değerlendirilmesine yol açıyor.

İSTİFALARI İSTENDİ

İnönü Üniversitesi'nde yaşanan istifaların ardında yaşanan gerçeği gönül rızası ile istifa olmadığı, Rektör Çelik'in rektör yardımcılarından istifa etmelerini istediği iddia edilirken, istifa eden rektör yardımcılarının yakın çevrelerine "yorulduk" o nedenle istifa gereği duyduk açıklamaları, kafa bulandırmaya devam ediyor.

BORÇLAR NASIL GERİ ÖDENECEK

Öte yandan Rektör yardımcılığı görevine Tıp Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen'in atandığı öğrenilirken, Tıp Fakultesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi'nin 100 Milyon Lira'yı aşan borcun nasıl meydana geldiği ve geri ödemelerin nasıl gerçekşeleşeceği, gündemde kalmaya devam ediyor.

REKTÖR ÇELİK TEK DESTEKÇİSİ MİLLETVEKİLİ M. MÜCAHİT FINDIKLI

Göreve atandığı günden itibaren Hükümet ile yıldızı barışmayan Rektör Çelik'e, Akademik Yıl açılışları ve Resmi ziyaretlerde başta başbakan Erdoğan dahil hiç bir bakanın uğramamış olmasının yanı sıra Malatya'nın 6 milletvekilinden yalnızca Ak Parti Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı'nın destek veriyor olması, bir çok işe alımlarda ismin öne çıkması ise ticari bağlantı olarak değerlendiriliyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber