Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Nisan 2015 - 18:15 Yorum: 0

İnönü Üniversitesinde "Pediatrik Nöroloji Sınıfı" açıldı

İnönü Üniversitesinde "Pediatri Okulu" çalışması çerçevesinde 2 gün boyunca sürecek Pediatrik Nöroloji Sınıfı açıldı.

İnönü Üniversitesinde 'Pediatrik Nöroloji Sınıfı' açıldı

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki sınıfın açılışına İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Karabiber, Nöroloji uzmanı akademisyenler ve doktor adayları katıldı. 

Açılışta konuşan Rektör Çelik, sınıfın açılmasında katılımları bulunan akademisyenlere teşekkür ederek, çalışmanın başarılı geçmesi dileklerini iletti. Çelik, ayrıca katılımcılara üniversiteleri bünyesinde yaptıkları çalışmaları anlattı.  

Pediatrik Nöroloji Sınıfı'nı düzenleyen İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdal Güngör de Pediatri Okulu çalışması kapsamında 2,5 gün boyunca sürecek Pediatrik Nöroloji Sınıfının ikincisini gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Amaçlarının yüksek maliyetler nedeniyle kongrelere katılamayan uzmanlık öğrencilerine düşük maliyetli ancak yüksek ve yoğun bilimsel içerikli bir eğitim sağlamak olduğunu vurgulayan Güngör, sınıfta verilecek eğitimde, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlık öğrencileri ve uzmanlarına pediatrik nöroloji alanında engin deneyimi bulunan öğretim üyeleri tarafından bilgiler sunulacağını kaydetti.

Çalışma kapsamında, aralarında Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Gazi ve Hacettepe üniversitelerinden akademisyenlerin de olduğu 20 öğretim üyesi, uzmanlık öğrencilerine pediatrik nörolojide sık görülen durum ve hastalıkları anlatacak. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber