Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 01 Ekim 2014 - 09:57 Yorum: 0

İnönü Üniversitesi'nden sır gibi açıklama!

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından aleyhine haber yaparak ceza verilen yayın organları gizli tutularak yapılan açıklama kafalarda soru işareti bıraktı.

İnönü Üniversitesi'nden sır gibi açıklama!

MALATYA GÜNCEL - Malatya İnönü Üniversitesi tarafından aleyhine haber yaparak ceza verilen yayın organları gizli tutularak yapılan açıklama kafalarda soru işareti bıraktı.

İnternet Haberciler Derneği Başkanı Murat Çelik, İnönü Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamayı "laf olsun torba dolsun" diye değerlendirerek, madem İnönü Üniversitesi aleyhlerinde haber yapan sitelerden davacı oldu ve kazandıysa, site veya basın yayın organlarının isimleri açıklasın, aksi halde Malatya'dan yayın yapan 80'nin üzerinde haber sitesi ve 4 adet günlük gazete töhmet altında kalıyor. Bir tarafta kamunun malı olan üniversite diğer tarafta kamuya hizmet eden basın yayın yayın organları var. Yayın organlarının isminin açıklanmasında hiç bir sakınca yoktur" dedi.

İŞTE KAFALARI BULANDIRAN O AÇIKLAMA:

İnönü Üniversitesi, ulusal ve yerel basınımızla, medya kuruluşlarımızla daima iyi ilişkiler içerisinde olmuştur. Üniversitemiz, basın ve medyadan gelen yapıcı eleştirilerden ders çıkarmasını bilen bir anlayışa da sahiptir. Bugüne kadar basınımızın ve medyamızın büyük ekseriyetiyle iyi ilişkiler içerisinde olduğumuz gibi, onlardan gelen her türlü yapıcı eleştiriden de yararlanmaya çalıştık. Bu anlamda basın özgürlüğüne saygılı olduğumuz da herkes tarafından bilinmektedir.

Ancak üzülerek ifade etmemiz gerekirse, internet ortamında faaliyet gösteren iki haber portalı, kasıtlı ve amaçlı olarak Üniversitemizi yıpratıcı, karalayıcı ve iftira içeren haberler yapmışlardır. Üniversitemiz aleyhine yapılan bu çirkin haberler karşısında yargıya başvurulmuş ve sözü edilen haber portalları yargı yoluyla ceza almışlardır. Bunlarla ilgili manevi tazminat davalarımız ise devam etmektedir. Bundan sonra da Üniversitemiz aleyhine yapılacak karalayıcı ve iftira içerikli her türlü yayın hakkında yargıya başvuracağımızı, maksatlı yayın yapanların ve yaptıranların hak ettikleri cezayı almalarının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber