Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 15 Eylül 2014 - 13:44 Yorum: 0

İnönü Üniversitesi’ne 256 Milyon TL’lik yatırımlar yaptık

AK Parti Halkla İlişkiler Başkanı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, " Malatya’da da eğitim kurumlarımızı modern teknolojiyle donattık" dedi.

İnönü Üniversitesi’ne 256 Milyon TL’lik yatırımlar yaptık

MALATYA GÜNCEL -  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminin başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Çalık, mesajında, yeni Türkiye hedefinin sağlam temeller üzerinde şekillenmesi idealinin en büyük güvencesi olan öğrenciler, veliler ve fedakar öğretmenlerle, yeni eğitim-öğretim yılını daha büyük bir heyecan ve coşkuyla karşıladıklarını kaydetti.  

Uzun bir tatil döneminin ardından 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına da huzur ve güven içinde girmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Çalık, "Bir uygarlık projesi olan Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim alanındaki temel amacı, donanımlı insan yetiştirmektir. Yeni Türkiye hedefinde büyük önem taşıyan eğitim meselesi, milletimiz kadar insanlık açısından da büyük bir önem teşkil etmektedir. Çocuklarımız ve gençlerimizin, dünyayı ve dünyadaki gelişmeleri doğru yorumlayabilmesi, bilimde, sanatta, sporda ve hızla gelişen teknolojide dünyayla boy ölçüşebilmesi ancak doğru bir eğitim sistemi ile mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı. 

AK Parti hükümetinin, geleceğine önem veren bir irade olarak, en büyük servetin eğitimli fertler olduğunun bilinci ile yatırımlarına devam ettiğini ve bu bağlamda eğitim konusunu hükümet politikalarının ilk adımı olarak gördüğünü vurgulayan Çalık, şunları kaydetti:

"Toplumun kalkınmasının tek yolunun bireylerin iyi bir eğitim almasından geçmekte olduğu gerçeği ile hareket eden hüktmetimiz, çocuklarımızın çıktıkları bu kutlu yolculukta ihtiyacı olan tüm donanımları temin edecek bir eğitim politikasıyla sistemi şekillendirmektedir. Bu nedenle, hızlı bir değişim ve gelişim süreci yaşayan Malatya'da da eğitim standartlarının hızla yükselmesi ve çocuklarımızın toplumumuza faydalı bireyler olarak yetişmeleri en büyük hedefimizdir.

12 yıldır halkımızın büyük bir teveccühü ile yoluna devam eden hükümetlerimiz döneminde Malatyamıza 427 milyon lira değerinde eğitim yatırımı getirdik. 4 bin 807 olan derslik sayısını 6 bin 311'e yükselttik. Malatya İnönü Üniversitesi'ne 256 milyon liralık yatırım yaptık. Türkiye'de her geçen yıl büyük gelişmelere tanıklık eden eğitim sistemimiz, çağın bütün gereksinimlerini bünyesinde barındırırken, Malatya'da da eğitim kurumlarımızı modern teknolojiyle donattık. Tüm bu eğitim yatırımlarımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimize, hükümetlerimizin verdiği önemin büyük bir göstergesi olarak kabul edilmelidir."

Çalık, yeni eğitim-öğretim yılının öğrenciler, veliler ve öğretmenlere hayırlı olmasını dileyerek, bilgiyle donatılan çocukların, ülkeye, millete ve bütün insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirilmesini temenni etti

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber