Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Mayıs 2017 - 11:29 Yorum: 0

İnşaat kalıpçılarının işi kolaylaşıyor

Kalıp ve iskele sistemleri alanında Türkiye'nin öncü firması Urtim'in yeni geliştirdiği sistemlerle inşaatlarda kalıpçıların işi kolaylaşıyor.

İnşaat kalıpçılarının işi kolaylaşıyor

Kalıp ve iskele sistemleri alanında Türkiye'nin öncü firması Urtim'in yeni geliştirdiği sistemlerle inşaatlarda kalıpçıların işi kolaylaşıyor. 6 gün süren kalıp işleri artık 2 günde bitirilebilecek.

Aralarında Haydar Aliyev Kültür Merkezi, Tüpraş Rafinerisi, Çamlıca Camii ve Fildişi Sahili Konsolosluk binası gibi dev projelere hizmet veren Urtim Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, inşaatlarda daha pratik sistemleri sunabilmek amacıyla 6 yeni sistem geliştirdiklerini söyledi.

Bu ürünleri özellikle Avrupa, Amerika ve Ortadoğu ülkelerine ihraç etmek için ürettiklerini vurgulayan Urfalılar, "Fuar bizim açımızdan çok verimli geçiyor. Ar-Ge çalışmalarımızın meyvesini aldık. Döşeme kalıbını daha pratik bir şekilde kurmak için iki yıl süren AR-GE sonucu olarak PROPEX adlı yeni sistemimizi tasarladık. Ayrıca hızlı ve kolay kurulabilen, işçilikte yüzde 30'a varan azalma sağlayabilen bir panel sistemi geliştirdik. Pratik kurulumu ve erken sökümü ile zaman tasarrufu sağlıyor. Eski kalıbı sökebilmeniz için daha fazla işçilik gerekirken, bu sistemle hızlı bir şekilde sökebiliyorsunuz. Bir ikincisi de ürünü kurarken eski kalıp sistemleriyle daha fazla eleman gerekiyordu, yeni panel sisteminde 2 kişi ile pratik bir şekilde kurulabiliyor" diye konuştu.

Çelik üretim hattından sonra yeni bir alüminyum kaynak sistemi hattı kurduklarını anlatan Urfalılar, bu yeni sistemin yeni bir fabrika kurmak kadar değerli oluğunu söyledi. Türkiye'de bu ürünü kendilerinden başka bir firmanın üretmediğini vurgulayan Urfalılar, "Yeni sistemin mevcut sistemlerimiz ile kullanımının da rahat olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü şu ana kadar verdiğimiz diğer sistemlerin yanında bir alternatif olarak görüyoruz. PROPEXyüksek tonajlı işlerde de kullanılabiliyor. Dolayısıyla yüksek tonajlı inşaat işlerinde, havaalanı, metro istasyonu, metro tünellerinin yapımı gibi işlerde çok uygulanabilecek bir sistem. Bu sistemle Avrupalı rakiplerimizle farkı kapattık diyebiliriz. Avrupalı müşterilerimiz ve partnerlerimiz de yeni sistemlerimizi çok beğendi" dedi.

İstihdam seferberliğine destek verdiklerini kaydeden Urfalılar, "İstihdam seferberliğinden sonra ilk 3 ayda 33 kişiyi istihdam ettik. Son 3 senedir insana yatırım yaparak mevcut istihdamımızı yüzde 35 oranında artırdık" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber