Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Ağustos 2014 - 19:03 Yorum: 0

İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ersan:

"Türkiye'de 20 milyon yapı stoğu bulunuyor. Bunun yüzde 60'ı kaçak yapılardır"

İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ersan:

BİTLİS (AA) - Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Nevzat Ersan, Türkiye'deki 20 milyon yapı stoğundan yüzde 60'nın kaçak olduğunu iddia etti.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de ortalama 12 milyon yapının deprem güvenliği olmadığını ileri süren Ersan, şöyle konuştu:

"Ülkedeki 20 milyon yapı stoğu mevcut. Bunun yüzde 60 civarında mühendislik hizmeti almadan yapılmış kaçak yapılar olduğunu biliyoruz. O zaman 20 milyon üzerinden yürüdüğünüzde bugün bu Ankara ve İstanbul için de geçerlidir. Mühendislik hizmeti ve iskan belgesi almamış yapılar kaçaktır. Bu kaçak yapıların deprem güvenliğinin olmadığını söylüyoruz."

Daha önce iskan alınmadan elektrik, su ve doğalgaz bağlandığını anımsatan Ersan, şimdi iskan izni almayan yapıların ruhsat alsa bile kaçak olduğunu ifade etti.

Ersan, "Mühendislik hizmeti ruhsattan başlar. Mühendis projeyi yapar, ruhsatını alır ve inşaata başlar. Mühendisin kontrolünde projeye uygun inşaat tamamlanır. Bittikten sonra belediyeye iskan müracaatı yapılır. Belediyeden bir heyet tarafından kontrol yapılır. Heyet binanın projeye uygun yapıldığını belirtirse ve iskanını verirse, bina yasal olur" diye konuştu.

Mühendis hizmetiyle inşaata başlayanların çoğunun, yapıyı mühendis hizmetiyle tamamlamadığı için inşaatın kaçak yapı durumuna düştüğünü dile getiren Ersan, hizmeti tam olarak almış olmasına rağmen, depremde hasar gören binalarda betonlama, demir işleme ve benzeri hataların görüldüğünü belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber