Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 28 Mart 2015 - 12:23 Yorum: 0

İnşaat sektörünün temsilcileri buluştu

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de inşaat sektörünün temsilcileri bir araya geldi.Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Ticaret Odası ile KAYİMDER tarafından bir otelde düzenlenen toplantıda, müteahhitlerin...

İnşaat sektörünün temsilcileri buluştu

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de inşaat sektörünün temsilcileri bir araya geldi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Ticaret Odası ile KAYİMDER tarafından bir otelde düzenlenen toplantıda, müteahhitlerin yapacağı eserlere son derece özen göstermesi gerektiğini söyledi.

Eserlerin insanların ihtiyaçlarına cevap vermesi gerektiğini belirten Düzgün, müteahhitlerin insanların vakitlerinin çok önemli bir kısmını içinde geçirdiği yapılar ürettiğini, bu nedenle işlerine özen ve dikkat göstermeleri gerektiğini belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de kentsel dönüşümün şehir için son derece önemli olduğunu ifade etti.

Öncelikli olarak sektörün sorunlarının masaya yatırılması gerektiğini aktraran Çelik, "Tabi ki her şehirde olduğu gibi Kayseri'de de dönüştürülmesi gereken depreme dayanıksız, çarpık yapılaşmaların olduğu bölgelerimiz var. Bunların biran önce dönüşmesi gerekiyor. Bu yeni çıkan yasanın bize verdiği güçle işimiz biraz daha kolaylaştı" dedi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise inşaat sektörünün ekonomide çok önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

İnşaatın lokomotif bir sektör olduğunu vurgulayan Hiçyılmaz, şunları kaydetti:

"Gerçekten kendisine bağlı birçok sektöre de canlılık veren çok önemli bir sektördür. Son 5 yıldaki büyümenin yüzde 15'ini tek başına sağlamış olması ekonominin can damarı olduğunu da göstermektedir. İnşaat sektörü canlı olduğu zaman çimento, seramik, demir-çelik gibi sektörlerin de çok canlı olduğunu görüyoruz. Yapılan bir araştırmaya göre, yeni bir konutta 200 meslek kolunu ilgilendiren 23 bin parça malzeme kullanılmaktadır. Hiç bir ekonomik faaliyetin bu kadar çok doğrudan ya da dolaylı etki yarattığı görülmemiştir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber