Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 11 Aralık 2017 - 15:43 Yorum: 0

İnşaatın devleri 2018’den umutlu

Emlak ve Gayrimenkul Zirvesi'nde konuşmacı olarak yer alan inşaat sektörünün önde gelen markaları 2018 yılında umut verici gelişmeler olacağı yönünde...

İnşaatın devleri 2018’den umutlu

Emlak ve Gayrimenkul Zirvesi'nde konuşmacı olarak yer alan inşaat sektörünün önde gelen markaları 2018 yılında umut verici gelişmeler olacağı yönünde ortak görüş bildirdi.

EmlakSayfasi.com.tr tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Emlak ve Gayrimenkul Zirvesi'nde konuşmacı olarak yer alan inşaat sektörü temsilcileri yeni yıl da konut satışlarında herhangi bir azalma beklemediklerini, özellikle Bursa gibi değerini arttıran şehirlerde yeni rekorlar beklediklerini söyledi. İnşaat sektöründeki maliyet artışlarının henüz konut fiyatlarına yansıtılmadığını dile getiren sektör temsilcileri, konut alıcıları için oldukça cazip fırsatlar sunulduğunu ve bu fırsatların vakit kaybedilmeden değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

2. Emlak ve Gayrimenkul Zirvesi'nin "İnşaat Sektörünün Dünü, Bugünü ve Yarın'ı" konulu oturumunun konuşmacıları arasında yer alan Taşyakan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Taşyakan, proje bazlı konut üretiminin cazibesini koruduğunu, ancak artan üretim maliyetlerinin satış fiyatlarına henüz yansıtılmamış olması nedeniyle azalan kârlılık oranlarının üreticileri zorladığını söyledi.

Taşyakan yaptığı açıklamada, "Nitelikli proje üretebilir ve farklılık sağlayabilirseniz satışlarınızda ciddi bir artış yaşayabilirsiniz. Gayrimenkul alıcılarının son dönemlerde satın alma tercihini doğrudan etkileyen şeylerin başında farklılık sağlayan ve nitelik olarak öne çıkan projeler gelmiş durumdadır. Eğer siz gayrimenkul geliştiricisi olarak bu beklentilere göre bir proje üretebilirseniz bunun karşılığını da hızlı bir biçimde alabiliyorsunuz. Satışların hızlı bir şekilde sonuçlanması da size bir çok açıdan avantaj sağlıyor. Zira karlılığın gittikçe azaldığı sektörümüzde satışların artıyor olması tüm üreticiler için umut verici bir gelişme. Umuyoruz ki 2018'de de konut satışlarındaki yükselme eğilimi devam eder" dedi.

2. Emlak ve Gayrimenkul Zirvesi'nin konuşmacıları arasında yer alan Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, ülke genelinde 2016 yılında 1 milyon 341 bin 453 konutun satıldığını ve sektörün 2017 yılında ciddi bir motivasyonla başladığını dile getirdi. 2017 yılı içinde gerçekleşen konut satışlarının 2018 için yeni rekorlara zemin hazırladığını söyleyen Kurt, yeni yılda konut satışlarında ciddi bir artış beklediklerinin altını çizdi.

İnşaat sektörünün en güvenilir liman olma özelliğini koruduğunu söyleyen Atış Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atış, ihtiyaç ve hedef odaklı üretilen projelerin satış sıkıntısı yaşamadığını ve vatandaşların yatırım konusunda ilk tercihlerinin gayrimenkul ürünlerinin olduğunu söyledi.

Atış yaptığı açıklamada "Bildiğiniz gibi 2017 Ekim ayı itibariyle Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,7 oranında azalarak 122 bin 882 oldu. Ancak bu rakamlar yılın tamamı için belirleyici bir tablo değil. Bizim coğrafyamızdaki insanlarımızın yatırım için tercih ettikleri iki ana dinamikten biri gayrimenkuldür. Özellikle ev alma isteğindeki potansiyelin her geçen gün arttığı ülkemizde eğer bizler doğru ve nitelikli projeler üretmeye devam edersek konut satışları da aynı oranda yükselişini sürdürecektir. 2018 yılında da çok büyük sürprizler yaşamazsak inşaat sektörü için parlak bir yıl yaşanacağı düşüncesindeyiz" dedi.

İnşaatın devleri 2018’den umutlu

İnşaatın devleri 2018’den umutlu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber