Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 22 Ekim 2014 - 13:03 Yorum: 0

İnşallah daha fazla mülteci akınıyla karşı karşıya kalmayız

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "İnşallah daha fazla mülteci akınıyla karşı karşıya kalmayız ancak Türkiye, herkese yardım eli uzatmaya gayret ediyor" dedi.

İnşallah daha fazla mülteci akınıyla karşı karşıya kalmayız

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'İnşallah daha çok sığınmacı akınıyla karşı karşıya kalmayız ancak Türkiye, hangi millet, din ve etnik milliyetten olursa olsun herkese katkı eli uzatmaya çaba ediyor' dedi.

Kurtulmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacıların barındığı kampların yabancı misafirler vasıtası ile devamlı ziyaret edildiğini söyledi.

Yaklaşık 220 bin Suriyelinin Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) içerisinde kurulan kamplarda konuk edildiğini vurgulayan Kurtulmuş, komşu ülkede insanlık dramı yaşandığına işaret etti.

Kurtulmuş, Türkiye'nin, 2011 yılının Nisan ayından bu güne sırf Suriyeli sığınmacılar için takribî 4 milyar dolar mali külfetle karşı karşıya kaldığını anlatım etti.

Harcanan paraları şikayet etmediklerini belirten Kurtulmuş, 'Çünkü biliyoruz ki insanları ceplerindeki nakit ve zenginlik hamiyetperver yapmaz. Gönül zenginliği, devletleri ve kullanıcılarını hamiyetperver yapar. Milletimiz ve Türkiye Cumhuriyeti bu sevgi zenginliğini, Suriyeli sığınmacılar meselesi için göstermiştir. İnşallah daha çok sığınmacı akınıyla karşı karşıya kalmayız ancak Türkiye, hangi millet, din ve etnik milliyetten olursa olsun herkese katkı eli uzatmaya çaba ediyor' diye konuştu. 

Türkiye'nin Suriye konusunda üzerine düşeni yerine getirdiğini vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

'Hazin bir tabloyla karşı karşıyayız. Sığınmacıları en güzel yerlerde yaşatmaya muktedir olsanız bile bu insanların memleketlerinden ırak kalması başlı başına bir hüzündür, onlar için kocaman bir gurbettir. Buna karşın kamplarda barınan misafirlerin son derece memnun olduğunu görüyoruz. Çünkü Türkiye'nin Suriyeli mültecilere sağladığı şartlar, Birleşmiş Milletlerin standartlarının çok üstündedir.'

 'Tampon Bölge' önerisi

Türkiye'nin gündeme getirdiği 'Tampon Bölge' önerisine yer veren Kurtulmuş, bu çeşit uluslararası kavramların yerli yerinde kullanımı gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin, Suriye'de IŞİD'e karşı mücadele, uluslararası koalisyon ve orada alınacak kararlar gibi pek aşırı konuya ilişkin birtakım kavramları gündeme getirebileceğini anlatım eden Kurtulmuş, 'Ama şu evrede Türkiye ağırlıklı şekilde kendisinin güvenliğini sağlamak meselesi için lüzumlu tedbirleri alıyor. Ayrıca gelebilecek sığınmacı akınlarına karşı da lüzumlu hazırlıklarını yapıyor' dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber