Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Ağustos 2014 - 18:43 Yorum: 0

İnsan ve Medeniyet Hareketi İzmir Derneği açıldı

Hareketin Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Güney: "Etrafımızda 'Allah en büyük' deyip de insanların kafası kesiliyorsa, o kepaze ortam İslam adına hepimize fatura ediliyorsa bizim daha fazla ders çalışmamız gerekiyor"

İnsan ve Medeniyet Hareketi İzmir Derneği açıldı

İZMİR (AA) - İnsan ve Medeniyet Hareketi İzmir Derneği düzenlenen törenle açıldı.

İkiçeşmelik semtindeki hizmet binasında gerçekleştirilen açılış törenine çok sayıda dernek üyesi ve siyasetçi katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Hareketin Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın bir yenilenme sürecine girdiğini belirtti.

Türkiye'nin de bu dönüşüm içinde yer aldığını ifade eden Güney, şöyle konuştu:

"Eski, kokuşmuş bize yakışmayan eksiklerini devre dışı bıraktığımızda Allah'ın izniyle bu güzellikler yarın insanımızın da umudunu artıracak, toplumu gerçek vicdan sahipleriyle buluşturacak. Burada kaygım şu, etrafımızda 'Allah en büyük' deyip de insanların kafası kesiliyorsa, eğer o kepaze ortam İslam adına hepimize fatura ediliyorsa bizim daha fazla ders çalışmamız gerekiyor. İneğe tapan insanların bulunduğu Hindistan'da insanlar teknolojiyle almış başını giderken yanı başındaki Pakistan'da keşmekeşliğin ardı arkası kesilmiyorsa ders çalışmamız gerekiyor." 

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özen ise İzmir'in İstanbul'dan çok önce İslam'ın girdiği bir kent olduğunu, bu şehre "Gavur İzmir" demenin insanlara haksızlık yapmak anlamına geldiğini, İzmirliler olarak bu kentin bir İslam kenti olduğunu göstermek durumunda olduklarını söyledi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi İzmir Derneği Başkanı Eyüp Sabri Dinler, açtıkları mekanın Darul Erkam gibi bir hizmet içerisinde olmasını ve İslam Medeniyeti'nin inşaasında önemli bir temel yapı taşı olmasını dilediklerini söyledi.

Açılışa AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Çabuk, AK Parti'nin eski il başkanı Ömer Cihat Akay, Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Çelik de katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber