Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 27 Nisan 2015 - 23:28 Yorum: 0

''İnternetsiz Bir Gün''e var mısınız?

İnternet Haberciler Derneği (İHADER)'nin üyesi olduğu İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ve Uluslararası Türk Medyası Platformu (UTMP) tarafından bir günü internet ve akıllı telefonlar olmadan geçirmeye karar verdik.

''İnternetsiz Bir Gün''e var mısınız?

MALATYA GÜNCEL - İnternet Haberciler Derneği (İHADER)'nin üyesi olduğu İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ve Uluslararası Türk Medyası Platformu (UTMP) tarafından bir günü internet ve akıllı telefonlar olmadan geçirmeye karar verdik.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan İnternet Haberciler Derneği (İHADER) Başkan Yardımcısı Funda Şahin, "Bizler, internetin insanlık tarihinin en önemli gelişmelerinden biri olduğu ve bundan sonraki hayatımızda sürekli var olacağı inancındayız. Gelişmiş toplumların interneti en etkin kullanan toplumlar olacağına inanıyoruz. O halde interneti etkin kullanmanın yollarını bulmak ve hayata geçirmek için yoğun bir çaba sarf ederken, muhtemel zararlarını da en aza indirmek için özen göstermemiz gerektiğini düşünüyoruz."

Bu düşünce ile her yılın mayıs ayının ikinci pazar gününü ''internetsiz bir gün'' ilan ettik ve o günü internet ve akıllı telefonlar olmadan geçirmeye karar verdik. 2015 yılında ilkini gerçekleştireceğimiz bu etkinlik 10 Mayıs 2015 pazar günü gerçekleştirilecektir.

Etkinliğimize katılacak kişilerin herhangi bir yere (Şehir dışı gibi) gitmeleri gerekmemektedir. Herkes etkinliğimize istediği yerden katılabilecektir. 

Bu gün kimsenin interneti kullanmayıp günü yalnız geçirmesi talebimiz yok. Bu günü evde geçirecek olan arkadaşlarımızın bile en azından birilerini davet edip muhtelif etkinlikler gerçekleştirmesini istiyoruz.

Bizler ''İnternetsiz Bir Gün'' ü piknik, konser, gibi etkinlikler düzenleyerek değerlendirmeyi hedefliyoruz.

Bu etkinlikten beklediğimiz 2 temel sonuç var;
1- İnternetin hayatımızda ne denli önemli ve vazgeçilmez bir unsur olduğu konusuna dikkat çekmek,
2- İnternetin gereksiz ve aşırı kullanımı sonucunda ortaya çıkan sorunlar konusunda farkındalık üretmek.

Bizler başlangıç olarak İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ve Uluslararası Türk Medyası Platformu (UTMP), İnternet Haberciler Derneği (İHADER) olarak bu farkındalık hareketini başlatmış bulunuyoruz. Bu etkinliğe isteyen her kişi, kurum ve kuruluş katılarak destek verebilir. 

Bakalım 24 saati internetsiz geçirdiğimizde neler olacak? Bizler çok merak ediyoruz. Peki ya siz?

MALATYA GÜNCEL 10.05.2015 TARİHİNDE 00:00-23:59 SAATLERİ ARASINDA EKRAN KARARTACAKTIR...

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber