Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 11 Aralık 2017 - 15:43 Yorum: 0

İpek: "Sanayimizi teknoloji odaklı bir yörüngeye oturtmalıyız"

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, Türkiye'nin 3. çeyrekte dünyada en hızlı büyüyen...

İpek: 'Sanayimizi teknoloji odaklı bir yörüngeye oturtmalıyız'

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, Türkiye'nin 3. çeyrekte dünyada en hızlı büyüyen ülke konumunda olduğunu hatırlatarak, "Üretimi artırarak cari açığı da azaltmalıyız. Bunu da sanayimizi teknoloji odaklı bir yörüngeye oturtmakla mümkün olur. Çünkü artık dijital çağı yaşıyoruz" dedi.

Başkan İpek, Türkiye İstatistik Kurumu'nun yılın üçüncü çeyreği büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümet tarafından sağlanan destek ve teşviklerin büyüme rakamlarını artırdığına dikkat çeken İpek, "Ülkemiz Temmuz-Ağustos-Eylül ayını kapsayan yılın üçüncü çeyreğinde beklentilerin üzerine çıkarak yüzde 11,1 oranında büyüdü. Türkiye, bu performansıyla tüm dünya ülkelerini geride bırakarak en hızlı büyüyen ülke oldu. Şüphesiz, bu büyümede başta Kredi Garanti Fonu (KGF), istihdam ve vergi teşvikleri ve sanayiciye verilen desteğin etkisi çok büyüktür. Ancak büyüme rakamları ve artan ihracatımızın yanında, artan ithalatımız var. İthalat, ihracattan daha fazla artıyor. Bu da cari açığın artması anlamına geliyor" diye konuştu.

Yüksek teknolojili ürün üretiminin ve sanayideki teknolojik gelişmenin ihracatı artıracağını ifade eden İpek, "Cari açığı gidermek için yapılması gereken şey üretimi artırmak. Üretim ve ihracatın artması ise sanayimizdeki teknolojik gelişimi artırmaya ve yüksek teknolojili ürün üretimine bağlıdır. Bilindiği gibi dijital çağı yaşıyoruz. Teknolojik değişime ayak uydurarak yeni teknolojik ve dijital gelişmeleri, pazarlama süreçlerini çok iyi kavramalıyız. Ülkelerin rekabet gücünü sahip oldukları teknolojik donanımlar ve teknolojiye verdikleri önem belirler. Bu nedenle sanayimizi Ar-Ge, inovasyon ve teknoloji odaklı bir yörüngeye oturtmalıyız. Bunun için de üniversiteler başta olmak üzere iş dünyası, sanayiciler ve girişimcilere büyük işler düşüyor. Hep birlikte sanayimizi kalkındırıp ülkemize daha fazla menfaat sağlayacak düzeye getirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber