Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Ocak 2018 - 15:28 Yorum: 0

İpek: "TÜSİAD’ın isim değişikliği oldukça anlamlı"

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜSİAD)...

İpek: 'TÜSİAD’ın isim değişikliği oldukça anlamlı'

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜSİAD) ismini değiştirerek "İş İnsanları Derneği" olmasını takdirle karşıladığını söyledi.

TÜSİAD'ın isim değişikliğine gitmesinin sınıflandırmayı ortadan kaldırmak adına önemli bir gelişme olduğunu kaydeden İpek, "Sadece kadın olmanın bile zor olduğu bir ülkede çalışan bir kadın olmak her türlü övgüye layık bir durumdur. Ekonomik özgürlüğünü elinde bulunduran, üreten bir insan olmanın getirisi olarak kendine güvenen, ayakları üzerinde duran kadının hakkı iş hayatının her alanında verilmelidir. Bu nedenle TÜSİAD gibi önemli bir kurumun iş hayatını erkeklere özgü bir durum olarak göstermek yerine, kadının iş hayatındaki varlığını kabul edip "iş adamı" kalıbından çıkarak sınıflandırmayı ortadan kaldırması önemli bir gelişmedir. Biz MESİAD olarak zaten daha önceki dönemlerde ismimizi "Mersin Sanayici İş İnsanları" olarak değiştirmiştik. Bu da dernek olarak bizlerin kadın girişimcilere verdiğimiz değerin bir göstergesidir" dedi.

İş hayatında kadınların dezavantajlı olduğu bazı durumlarda gereken kolaylığın sağlanması gerektiğine vurgu yapan İpek, "İnsanları zaten kadın-erkek diye sınıflandırmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Pek çok problem toplumsal cinsiyetten ziyade toplumsal düşünce yapımızdan kaynaklanıyor. Bu toplumsal düşünceyi yıkmak, kadın erkek hepimizin ortak çabasını gerektirir. Kadınlar, geleneksel düşünce yapısının aksine iş hayatının her alanında varlık gösterebilir, kariyer basamaklarındaki tüm pozisyonların gerektirdiği liderlik vasıflarına sahiptirler. Bu nedenle kadınların iş hayatına ara vermelerini gerektiren evlilik, doğum gibi durumlarda kendilerine gereken destek sağlanmalı ve iş hayatına katılmaları için pozitif bir ortam oluşturulmalıdır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber