Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:02 Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen’de ölenlerin yakınlarına taziye ziyaretind...19:02 Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dolan...19:01 Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...
Sami Er
Yerel 31 Mayıs 2016 - 16:53 Yorum: 0

İpek Üreticisine Büyük Destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ipek üretiminin daha kaliteli ve verimli hale getirilmesi için temin edilen 320 bin adet plastik ipekböceği askısı,...

İpek Üreticisine Büyük Destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ipek üretiminin daha kaliteli ve verimli hale getirilmesi için temin edilen 320 bin adet plastik ipekböceği askısı, 17 ilçede ipek kozası üreten çiftçilere teslim edildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesiyle üretilen üretim askıları, yine belediyeye ait Arabayatağı Yerleşkesi'nde yapılan törenle dağıtıldı. Temsili törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Kozabirlik Genel Müdürü Aysel Akbaba da katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın ipek şehri özelliğini yeniden kazanmasını istediklerini belirterek, daha yüksek rekolte ve gelir için temin edilen askıların 17 ilçede üretim yapan çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacağını kaydetti. Bütünşehir uygulaması nedeniyle artık kırsaldan da sorumlu olduklarını hatırlatan ve koza çiftçisine yeni üretim döneminde hayati birçok destekte bulunacaklarını söyleyen Başkan Altepe, 17 ilçede kayıtlı 113 koza üreticisinin bulunduğunu vurgulayarak, kozanın ipek haline gelmesi aşamasında kullanılan ve yüksek rekolte için büyük önemi bulunan plastik üretim askılarına tüm çiftçilerin ücretsiz sahip olacağını kaydetti. Altepe, "Üretimin daha kaliteli yapılmasını sağlayacak plastik askıların temin edilmesi, bunun yanında kerevitlerin verilmesi, ipekböceğinin hakkıyla değerlendirilerek üreticinin daha fazla kazanması için her şekilde hazırız. Bugün de toplam 320 bin askımız 17 ilçedeki üreticilere dağıtılmak üzere yola çıkarılıyor" dedi.

İpek üretimine verilen desteklerle birlikte bu yıl 4 ton yaş koza üretiminin hedeflendiğini, her yıl bu rakamı artırarak hedefi en üst seviyeye çekmek için gayret sarf ettiklerini belirten Altepe, "Bir yandan ipekli kumaşlar üretilip turistlere pazarlanacak diğer yandan da ipek halılar ilçelerimizde dokunmaya devam edecek. Bu ve bu gibi adımlarla her geçen gün Bursa ipeğini geliştireceğiz. Bu konuda üreticimizin yanındayız" diye konuştu.

"İPEĞİN MERKEZİ BURSA"

Altepe, hayata geçirilen yatırımlarla birçok alanda dünyaya örnek olan Bursa'nın koza üretiminde de bu başarıyı göstermesini istediklerini söyledi. Bursa'nın en önemli özelliğinin ipek şehri olması olduğunu kaydeden, bu özelliğinin hak ettiği yeri alması için tüm kaynakları seferber ettiklerini belirten Altepe, "Yeni dönemde Bursa'nın markalarına sahip çıkma adına gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizin bir adresi de Bursa ipeği. Yıllarca gündemde tutulan, kentin en önemli değerlerinden biri olan, yapısı parlaklığı yumuşaklığı ve beyazlığıyla birlikte dünyada 1 numara olan ürünümüz. Yıllarca dünya saraylarını giydirdik ve bu ürünümüze gümrük uygulanmadı. Bursa'yla özdeşleşmiş bir ürünümüz. Herkesin elde etmek istediği fakat son yıllarda kaybolan bu ürünümüzün canlanması için büyük bir atak başlattık. Bu kapsamda ipek üreticilerinin desteklenmesi, üretimin daha da artması, bu konuda tüm desteklerin sağlanması hedefimiz" şeklinde konuştu.

Kozabirlik Genel Müdürü Aysel Akbaba ise, koza üretimi konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle Altepe'ye teşekkür etti. Maliyeti Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak plastik askıların üretim aşamasında büyük önem taşıdığını vurgulayan Akbaba, verilen desteğin daha modern ve fazla üretimi getireceğini, çiftçinin de daha fazla kazanma yönünde ciddi bir adım atacağını ifade etti.

Akbaba, ürünlerin teslimi nedeniyle Başkan Altepe'ye ipek kozasından üretilmiş atkı hediye etti.

İpek Üreticisine Büyük Destek

İpek Üreticisine Büyük Destek

İpek Üreticisine Büyük Destek

İpek Üreticisine Büyük Destek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber