Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 20 Ağustos 2014 - 15:53 Yorum: 0

İpekböcekçiliği ve yöresel yemeklerle girişimciliğin kapısını aralayacaklar

Bursa'da, turistik mahallelerden Gümüştepe'de (Misi), kadınların ipek ürünler ve yöresel yemekleri ziyaretçilere sunup girişimci olmasına imkan sağlanacak proje hayata geçirildi

İpekböcekçiliği ve yöresel yemeklerle girişimciliğin kapısını aralayacaklar

BURSA (AA) - Bursa'nın turistik bölgelerinden, eski adı "Misi köyü" olan Nilüfer ilçesi Gümüştepe Mahallesi'nde, kadınların el emeklerini değerlendirip gelir elde edebilmelerine imkan sağlamak amacıyla oluşturulan ipek böcekçiliği atölyesi ve restoran hizmete açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes firmasının iş birliğiyle yerel kalkınmaya destek vermek üzere hazırlanan Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu kapsamındaki "Yüzde 100 Misi Projesi" uygulanmaya başlandı.

Mahalleli kadınların ipek böceği yetiştirip ürünlerini satabileceği "İpek Evi" ve "Koza Evi"nin açılış töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, maliyeti fondan karşılanacak ilk 3 projeden birinin, Gümüştepe'de hayata geçirilmeye başlandığını bildirdi.

Bursa'da, kadınların kurduğu 22 dernekten 12'sinin Nilüfer'de bulunduğunu belirten Bozbey, şöyle konuştu:

"Nilüfer'deki kadınlar artık evde oturan değil, sosyal ve ticari hayatı, kültürel değerleri öne çıkaracak projelerin içine giren bir anlayışı ortaya koşmaya başladı. Nilüfer Belediyesinin de en önemli anlayışlarından biri, kadını evde tutan değil, elinden tutan bir anlayıştır. O yüzden kadın derneklerimize destek veriyoruz. Onların bu tarz projelerde yer almasını sağlıyoruz. Misili kadınlarımız bu projeye sahip çıktı, bundan sonra da çıkmaya devam edecekler. İpek Evi ve Koza Evi sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin hizmetine sunulmuş oldu."

Nilüfer Misi Köyü Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nagihan Dülger ise projeye destek verenlere teşekkür ederek, bu projeyle hem atalarından kalan yemek kültürünü hem de eski değerleri tanıtma imkanı bulduklarını anlattı.

Daha sonra Bozbey, Dülger ile Gümüştepe Mahallesi Muhtarı Yakup Dülger, Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNDP ve Anadolu Efes firmasının temsilcileri, İpek Evi ve Koza Evini gezip proje koordinatöründen bilgi aldı.

Gümüştepeli kadınlar hem İpek Evi'nde kurulan dokuma ve el sanatları atölyelerinde ipek ürünler tasarlayıp satacak hem de Koza Evi'nde yöresel tatları sunacakları restoranı işleterek gelir sağlayacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber