Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 14:48 Yorum: 0

İpsala Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi genel kurulu yapıldı

EDİRNE (AA) - İpsala Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin genel kurulu  Belediye Düğün Salonunda yapıldı.İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, divan başkanlığına Trakya Marmara...

İpsala Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi genel kurulu yapıldı

EDİRNE (AA) - İpsala Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin genel kurulu  Belediye Düğün Salonunda yapıldı.

İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, divan başkanlığına Trakya Marmara Bölge Birliği Başkanı İsmail Atakan'ın seçildiği genel kurulda, esnafın teknolojiye ayak uydurması ve kendisini yenilemesi gerektiğini söyledi.

Kaymakamlık olarak her zaman esnafın yanında olduklarını belirten Özdemir, şöyle konuştu:

"Esnaf verdiği ürünün arkasında durmalıdır. Esnaf toplumun öncüsü, toplumun en çok güvenilen kişisidir. Esnafın güçlü olduğu yerlerde toplum daha güçlüdür. Esnaf eşrafı toplumun istediği yönde çalışmalar yapar, kendini geliştirirse her zaman başarılı olur. İpsala esnafından da beklentilerimiz bu yöndedir. Başkanımız İlhan Dalkıran ve yönetimi İpsala ve esnafımız için güzel işler yapıyor. Kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. Genel kurumuz hayırlı olsun."

Kooperatif başkanı İlhan Dalkıran ise 31 Aralık 2014'ten bu yana Halk Bankası’ndan ortaklarına 13 milyon 116 bin lira kredi kullandırdıklarını ifade etti.

Geçen yıl, vadesi bir yıl olan kredilerde yüzde 4, vadesi bir yılı aşan kredilerde yüzde 5 faiz uygulandığını dile getiren Dalkıran, şunları anlattı:

"Halk Bankası Genel Müdürlüğünün yaptığı değerlendirmeler ile ortaklarımız risk gruplarına ayrılmış, ona göre kredi verilmekte. Kooperatifimizin son yıllarda çalışmaları ve mali yapısı ve verilen kredilerin geri dönüşü değerlendirildiğinde kooperatifimiz ilk iki grup içerisinde yer almış ve Türkiye genelinde kişi başı 150 milyona kadar işletme kredisi kullandırma fırsatı bulmuştur. Ayrıca Halk Bankası’ndan kullandırılan kredilerde aylık, 3 aylık ve 6 aylık olmak üzere ortaklarımızın ödeme imkanlarına göre kolaylık sağlanmıştır."

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman da 1976 yılında kurulan İpsala ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin genel kurulunun hayırlı olmasını diledi, gümrük yolu üzerinde İpsalalı esnafın yaralanabileceği bir alan yapacaklarını ve burada yöresel ürünlerin satılacağının kaydetti.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde yönetim kuruluna, İlhan Dalkıran, İbrahim Serin, Halil Zekai Temizcan, Yaşar Niyazi Aksoy, Hüseyin Güven, bölge birlik temsilciliklerine İlhan Dalkıran, İbrahim Serin, Halil Zekai Temizcan seçildi. 

Toplantı sonunda katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi.

Toplantıya, Yeni Karpuzlu Belediye Başkanı Ufuk Atalay, İpsala ve çevre ilçelerin Halk Bankası müdürleri, Trakya ve Marmara bölgesinden birçok kooperatif başkanı ise esnaf ve sanatkarlar katıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber