Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 20 Aralık 2014 - 18:33 Yorum: 0

Irak Başbakanı İbadi Türkiye'yi ziyaret edecek

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, 25 Aralık'ta Türkiye'ye yapacağı ziyarette "IŞİD'le mücadele ve sınır güvenliği" gibi konuların görüşüleceği bildirildi.

Irak Başbakanı İbadi Türkiye'yi ziyaret edecek

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, 25  Aralık'ta Türkiye'ye yapacağı ziyarette 'IŞİD'le savaş ve sınır güvenliği' bunun şeklinde konuların görüşüleceği bildirildi.

 Irak Başbakanlık Sözcüsü Saad el-Hadisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İbadi'nin Ankara ziyaretinde, 'terör örgütü IŞİD'le mücadelede Türkiye ile gerçekleştirilecek güvenlik koordinasyonu, sınır güvenliği, karşılıklı istihbarat paylaşımı ve Irak güvenlik personelinin Türkiye'deki profesyonel akademik kurumlarda eğitimi' konularının ele alınacağını söyledi.

İlki 2009 yılında Bağdat'ta yapılan Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının ikincisi için Irak yönetiminin lüzumlu bütün hazırlıkları tamamladığını belirten Hadisi, İbadi'nin ziyaretinde ayrıca, ülkesinde yatırım oluşturan Türk şirketlerinin 'daha aktif' duruma getirilmesi konusunun da görüşüleceğini kaydetti. 

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, kasım ayında Bağdat'ı ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine 25 Aralık'ta Türkiye'ye geleceği duyurulmuştu.

Muhabir: Arif Yusuf - Meryem Kasım

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber