Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 26 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

Irak Gaziantep Başkonsolosu GAİB'i ziyaret etti

GAZİANTEP (AA) - Irak Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ni (GAİB) ziyaret etti.GAİB'den yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Başkonsolosu Taaban...

Irak Gaziantep Başkonsolosu GAİB'i ziyaret etti

GAZİANTEP (AA) - Irak Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ni (GAİB) ziyaret etti.

GAİB'den yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz, GAİB'i ziyaret ederek GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz  Türkiye'nin Irak için önemli bir ülke olduğunu ifade etti.

Gaziantep'in birçok yönüyle gelişmiş bir kent olduğuna dikkat çeken Başkonsolos Al Bazzaz, Gaziantep'te bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek  iki ülke arasında iyi ilişkilerin gelişmesi için elinden gelenleri yapacağını sözlerine ekledi.

GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz Irak'ın gelişmesi ve kalkınması yönünde Türkiye'nin verdiği desteğe değinerek Gaziantep'in ihracatının büyük bir bölümünü Irak'a gerçekleştirdiğini belirtti.

Irak pazarı Türkiye için büyük önem taşıdığını söyleyen Çıkmaz şunları kaydetti:

"Türkiye'de üretilen bir çok ürünün Gaziantep'ten Irak'a gönderiliyor ve iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin ve ticaret hacminin arttırılması elbette ortak isteklerimiz arasında yer alıyor. Gaziantep'te göreve başlayan Başkonsolos Taaban Al Bazzaz'ın iki ülke arasında önemli bir elçi olarak görev yapacağına inanıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber