Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:27 Amasya’da ahırda çıkan yangın söndürüldü21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...21:00 Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcü...21:00 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi20:59 Amasya AFAD’dan depremin sarstığı Tokat ve Yozgat’a destek ekibi20:56 Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı20:56 Başkan Tetik şehit yakınları ile bir araya geldi20:54 Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı...20:46 Yozgat’ta 3 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi20:45 Fare, araca 8 bin liralık zarar verdi20:45 Çankırı AFAD Arama Kurtarma Ekibi deprem bölgesine gönderildi20:45 Ferhat Akbaş: “Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız”20:44 Elif Şahin: “Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik”20:44 Yozgat Valisi Özkan: “Yaralımız yoktur”20:42 Mersin’deki kazada hayatını kaybeden işçi Osmaniye’de toprağa verildi
Dünya 19 Ekim 2014 - 17:33 Yorum: 0

Irak IŞİD'e karşı ilerleme kaydetti

Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi, "Irak, darboğazı atlattı IŞİD'e karşı ilerleme kaydetti ancak yürüttüğü savaşı sadece askeri yönden değil fikri ve iktisadi noktada da sürdürmeli" dedi.

Irak IŞİD'e karşı ilerleme kaydetti

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Moritanya Dışişleri Bakanı Ahmed Veled Tekdi ve Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah el-Halid Al Sabah'la Irak'taki temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi'yle matbuat toplantısı düzenledi.

Ülkedeki gelişmelere yer veren Arabi, 'Irak, darboğazı atlattı IŞİD'e karşı ilerleme kaydetti ancak yürüttüğü mücadelesi yalnızca askeri yönden değil fikri ve iktisadi noktada da sürdürmeli. Şu anda kritik bir süreçteyiz ve kimse bu dalganın nereden geldiğini bilmiyor' ifadesini kullandı.

Birliğin, Irak'a 'savaşçı akışını' önlemeye çalıştığını lakin bunun zor olduğunu söyleyen Arabi, üye ülkelerin egemenliğine kocaman ciddiyet verdiklerini ve topraklarında yabancı varlığına karşı olduklarını dile getirdi.

Arap Birliği'nin devir başkanlığını yürüten Moritanya'nın Dışişleri Bakanı Tekdi de Birliğin, Irak'ın arasında olduğu zor vaziyetten kurtulması için destekte bulunmaya hazır olduğunu belirtti.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah ise 'Terör yalnızca Irak'ı değil bütün Arap memleketlerini tehdit etmektedir' dedi.

'IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyonun temeli Cidde Konferansı ile Arap devletlerden oluşmuştur. Çünkü IŞİD herkes için tehdit oluşturuyor' ifadelerini kullanan Sabah, Irak'ın istikrar ve güvenliğinin tüm alanı ilgilendirdiğini kaydetti.

Heyet şekilde IŞİD'e karşı Irak'a desteklerini göstermek üzere ülkede bulunduklarına değinen Sabah, bu arada Irak ile Kuveyt arasındaki ilişkilerin daha da gelişme göstermesi için de gayret sarf ettiklerini bildirdi.

Irak Dışişlari Bakanı Caferi

Irak Dışişleri Bakanı Caferi de Arap ülkelerinin ABD öncülüğünde IŞİD'e karşı kurulan koalisyonda yer almasını değerlendirerek, 'Biz ne Arap ne de yabancı hiç bir devletten Irak'a kara güçlerini sokmasını istemedik' ifadesini kullandı.

Bir fazla aşırı kere istihbarat ve silah desteğine bulunan gereksinimi dile getirdiklerini aktaran Caferi, ülkesinin karadan askeri müdahale haricinde, her çeşitli desteği kabul etmeye hazır olduğunu vurguladı.

Muhabir: Buşra Selim

ETİKETLER: Irak , IŞİDe , karşırleme , kaydetti
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber