Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 30 Ağustos 2014 - 19:44 Yorum: 0

Irak ordusu IŞİD'in son kalesini almak için operasyon başlattı

Irak ordusunun Diyala'nın batısında bulunan ve terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin son kalesi olarak nitelendirilen "İncane" bölgesini geri almak için operasyon başlattığı bildirildi.

Irak ordusu IŞİD'in son kalesini almak için operasyon başlattı

Irak ordusunun Diyala'nın batısında olan ve terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) son kalesi şekilde nitelendirilen 'İncane' alanını art almak için operasyon başlattığı bildirildi.

Diyala'daki Halis Kaymakamı Adi el-Hudran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silahlı aşiret üyelerinin destek verdiği ordu ve polis güçlerinin, bu sabah Halis ilçesine bağlı Azim nahiyesinde olan İncane bölgesini 'IŞİD militanlarından temizlemek için' operasyon başlattığını söyledi.

İncane'nin IŞİD'in Diyala'nın batısındaki 'son kalesi' olduğunu anlatım eden Hudran, yola yerleştirilmiş onlarca patlayıcının etkisiz duruma getirildiğini, bölgenin temizlenmesi meselesi için ilerleme kaydedildiğini ileri sürdü. 

Çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların başta Musul olmak üzere birtakım kentleri ele geçirmesinin arkasından ülkenin muhtelif yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak Ordusu ve ABD'ye ilişkin hava unsurları da IŞİD'e ilişkin hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

Muhabir: Meryem Kasım, Ömer Erdem

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber