Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 14:43 Yorum: 0

Irak'a geçmek isteyen Suriyeli aile sınırda bekliyor

ŞIRNAK (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli aile, yakınlarının bulunduğu Irak'a geçmek için Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısında bekliyor.Suriyeli Soze...

Irak'a geçmek isteyen Suriyeli aile sınırda bekliyor

ŞIRNAK (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli aile, yakınlarının bulunduğu Irak'a geçmek için Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısında bekliyor.

Suriyeli Soze İbrahim, yaptığı açıklamada, amaçlarının Irak'taki yakınlarının yanına gitmek olduğunu belirterek, Irak tarafında geçişlerine izin verilmemesi nedeniyle sınırda beklediklerini söyledi.

İbrahim, "Ekmeğimiz yok ki çocuklarımıza verelim. Üstlerine örtecek bir şeyimiz yok. Hepsi hasta. İzin verseler bu çilemiz bitecek. Perişan olduk. Kaldırımda yatıyoruz" dedi.

- "Arada kaldık, yetkililerden destek bekliyoruz"

Salah Hasan da 15 gündür sınırı geçmek için beklediklerini ifade ederek, saldırılarda evlerinin yerle bir olduğunu, tek isteklerinin Türkiye üzerinden Irak'a geçmek olduğunu belirtti.

Hasan, "Biz mazlumuz, evimiz yanmış. Paramız olmadığı için karnımızı doyuramıyoruz. Peşmerge bize kapıyı açsın. Hiç olmazsa çocuklarımızı sınırdan alsınlar" diye konuştu.

Çocukları ile sınır kapısı önünde bekleyen Zeynep Gulağan da 15 gündür geceyi sınır kapısı önünde geçirmeleri nedeniyle çocuklarının hasta olduğunu anlattı.

Sınırı geçmek için bekleyen 70 yaşındaki Ruvan Hamode ise battaniyelere sarılarak geceyi geçirdiklerini dile getirerek, paraları olmadığı için yiyecek ekmek dahi bulamadıklarını kaydetti.

Mohammad Monnan sınırı geçmek için annesi ve kızı ile beklediğini aktararak, "Ne sınırı geçebiliyoruz ne de Türkiye'de sığındığımız yerlere dönebiliyoruz. Arada kaldık, yetkililerden destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber