Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Ağustos 2022 - 10:28 Yorum: 0

Iraklılar’ın Türkiye ilgisi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil şehrinde başlayan 3. Erbil Uluslararası Yatırım ve Gayrimenkul Fuarı'na 25 Türk firması katıldı.

Iraklılar’ın Türkiye ilgisi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil şehrinde başlayan 3. Erbil Uluslararası Yatırım ve Gayrimenkul Fuarı'na 25 Türk firması katıldı.

Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil şehrinde üçüncüsü düzenlenen ve dün IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'nin de katılımıyla başlayan Erbil Uluslararası Yatırım ve Gayrimenkul Fuarına 12 ülkeden 180 uluslararası ve yerel şirket katılıyor. Üç gün sürecek fuarda 25 Türk firması da yerini aldı.

"Bu sene pandemiye rağmen daha fazla katılımcı bekliyoruz"

Fuar Planlama ve Operasyon Müdürü Arzu Ökmen yaptığı açıklamada, fuara katılımın yoğun olduğunu dile getirdi. Ökmen, "Geçen senelerde yaklaşık 19 bin ziyaretçinin katılmış olduğu bu fuarımızda bu sene pandemiye rağmen daha fazla katılımcı bekliyoruz. Zaten gördüğünüz gibi ikinci gün olmasına rağmen katılım oranının ne kadar yüksek olduğunu siz de gözlemliyorsunuzdur" diye konuştu. Fuarın gayrimenkul anlamında yeni bir soluk getireceğini belirten Ökmen, "Biliyorsunuz Türkiye'de de Irak vatandaşlarının fazlaca Türkiye'ye rağbet gösterdiği bir dönemdeyiz. Vatandaşlık haklarının 400 bin dolara çıktığı şu günlerde buna rağmen insanlar çokça rağbet ediyorlar Türkiye'ye. Şu anda İran'dan sonra Irak'tan gelen vatandaşlarımızın sayısının en yüksek oran olduğunu söyleyebiliriz, Türkiye'de hem vatandaşlık hem gayrimenkul almak anlamında" ifadelerini kullandı.

Yatırım ve inşaat şirketi temsilcisi Ahmet Öz de fuara gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Erbil'deki emlak yatırım fuarındayız. Çok güzel geçiyor. Hareketli geçiyor. Daha fazla hareketleneceğine eminiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber