Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 19 Ekim 2014 - 21:03 Yorum: 0

Irak'ta 45 IŞİD militanı öldürüldü

Enbar'da aşiret destekli emniyet güçleri ile IŞİD öncülüğündeki gruplar arasında çıkan çatışmasında 30 IŞİD militanının öldürüldüğü, koalisyon güçlerinin hava saldırısında ise 15 militanın ölü ele geçirildiği bildirildi.

Irak'ta 45 IŞİD militanı öldürüldü

Enbar Operasyonları Komutanı Korgeneral Raşid Felih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramadi'nin batısındaki Bağdadi beldesine saldıran IŞİD militanlarının, aşiret destekli emniyet güçleri yönünden püskürtüldüğü ve çıkan arbedede 30 IŞİD militanının öldürüldüğünü belirtti.

Irak ordusuna bağlı 'El-Cezira ve El-Badiye Operasyonları' Komutanı Tuğgeneral Ziya Kazım da Ramadi'nin batısındaki Hadise ilçesinde uluslararası koalisyon güçlerinin IŞİD hedeflerine yönelik düzenlediği hava saldırısında, 15 IŞİD militanının ölü şekilde ele geçirildiği, ağır silah taşıyan 4 arabanın da imha edildiği bilgisini verdi.

Öte yandan Irak Meclis Başkanı Selim Cuburi de parlamentoda düzenlediği matbuat toplantısında, 4 yıldan çok süredir meclisteki koltukları boş bulunan İçişleri ve savunma bakanlıklarına yapılan atamaların, terörle mücadelede mühim bir adım olduğunu belirtti.

Cuburi, ülkedeki sığınmacıların kış mevsiminin başlamasının arkasından artan problemlerinin çözümü için de bir yol haritasının belirlendiğini sözlerine ekledi.

Irak parlamentosunda dün 6 bakanlık için yapılan oylamanın ardından İçişleri Bakanlığına Salim el-Gabban, Savunma Bakanlığına ise Halid el-Ubeydi getirilmişti.

Muhabir: Süleyman el-Kubeysi 

ETİKETLER: Irakta , 45 , IŞİD , militanı , öldürüldü
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber