Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 17 Nisan 2014 - 17:53 Yorum: 0

Irak'ta çalışan işçilerin mahsur kaldığı iddiası

Adana'da, çalışmak için Irak'a giden işçinin karısı, çalıştığı firmadan maaşlarını alamayan yakınlarının Türkiye'ye dönemediğini öne sürdü

Irak'ta çalışan işçilerin mahsur kaldığı iddiası

ADANA (AA) - Çalışmak için Irak'a giden işçinin karısı, çalıştığı firmadan maaşlarını alamayan yakınlarının Türkiye'ye dönemediğini öne sürdü.

Yaklaşık 2 ay önce Irak'ın Basra kentinde bir hastane inşaatında çalışmaya giden Veysel Savgınlar'ın (48) eşi Emine Savgınlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ay önce de oğlu Ogün (24) ve ağabeyi Halil Eroğlu'nun da (49) aynı işte çalışmaya gittiğini söyledi.

Yakınlarının yanı sıra 39 işçinin paralarını alamadıkları için grev yaptığını anlatan Savgınlar, şunları kaydetti:

"Hastane inşaatı bir Türk firması tarafından yapılıyor. Çalışanlar parasını alamadığı için grev yapıyor. 'Bizi gönderin, ailemizin yanına gideceğiz diyorlar' bırakmıyorlar. Ne para veriyorlar ne de gönderiyorlar. 'Sizi bırakırsak dışarıda öldürürler' diye tehdit ederek yakınlarımızı tutuyorlar. Firmayla ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum. Başbakanlığa ve diğer ilgili kurumlara durumu bildirdim."

Eşi, oğlu ve ağabeyinin ücretlerinin ödenmediğini vurgulayan Savgınlar, "Orada can güvenlikleri de yok. Ne yapacağımızı şaşırdık. İlgili yerler bunu duysun. Ailemize kavuşmak istiyoruz" dedi.

Söz konusu firmanın yetkililerinin kendilerini oyaladığını ileri süren Savgınlar, yakınlarının evlerine dönebilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber