Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 26 Haziran 2021 - 13:03 Yorum: 0

İran dini lideri Hamaney’den 5 binden fazla mahkuma af ve ceza indirimi

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İmam Rıza'nın doğum günü ve Yargı Haftası nedeniyle 5 bin 156 mahkum hakkında af ve cezaların hafifletilmesini...

İran dini lideri Hamaney’den 5 binden fazla mahkuma af ve ceza indirimi

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İmam Rıza'nın doğum günü ve Yargı Haftası nedeniyle 5 bin 156 mahkum hakkında af ve cezaların hafifletilmesini içeren kararı onayladı.

İran medyası, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in sivil ve askeri mahkemelerde hüküm giymiş mahkumlar hakkında cezalarının indirilmesi ve affedilmesi yönündeki hazırlanan öneriyi kabul ettiğini duyurdu. Hamaney'in İmam Rıza'nın doğum günü ve Yargı Haftası nedeniyle 5 bin 156 mahkum için af ve cezalarının hafifletilmesi kararını onayladığı belirtildi. Hamaney tarafından onaylanan af ve cezada indirim kararı, Silahlı Kuvvetler Mahkemeleri, Devlet Ceza Kurumları ve Devrim Mahkemelerini kapsıyor.

Af yetkisine sahip olan Hamaney, dini-resmi bayramlarda ve devrim yıl dönümlerinde cezaevi mahkumları için af kararı veriyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber