Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 30 Eylül 2014 - 22:35 Yorum: 0

İran Rusya’nın alternatifi değil

Ruhani, Rusya’nın Avrupa’ya gaz ihracını kesmesi halinde şu anki şartlarda İran’ın Rusya’nın alternatifi olmayacağını duyurdu.

İran Rusya’nın alternatifi değil

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rusya’nın Avrupa’ya gaz ihracını kesmesi şeklinde İran’ın Rusya’nın alternatifi olacağına ait iddiaları reddetti.

Ruhani, Rusya 2 televizyonuna yaptığı açıklamada, “Rusya’nın Avrupa ülkelerine gaz ihracını durdurması şeklinde şu anki şartlarda İran, bu devletler için Rusya’nın alternatifi olmayacak” ifadesini kullandı. 

Batı devletleri sebebi ile yaptırım kullanılan Rusya’ya yaptırımlarla savaş etmesi için İran ürünlerini ihraç edebileceklerini anlatım eden Ruhani, “Şu anda Rusya hükümeti ve halkına elimizden gelen bütün katkısı sağlayacağız. Gerekli ticari prosedürlerin tamamlanması şeklinde Rusya halkı ati sene dükkanlarında İran ürünlerini görecek” dedi.

Ruhani, Rusya ile ticarette yakın sürede barter sistemini kullanmayı planladıklarını belirterek, bunun Batı’nın Rusya’ya yaptırımları başlamadan evvela tahsil edilen bir karar olduğunu hatırlattı.

Nükleer müzakereler konusuna da yer veren İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İran'ın nihai anlaşmaya varmak için kararlı olduğunu ve BM Güvenlik Konseyi'nin 5 sürekli üyesi ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin ile Almanya'nın oluşturduğu 5+1 ülkelerinin de kararlı olması halinde, nükleer meselede anlaşmanın olasıdır olduğunu söyledi. 

ABD ve AB'nin, Ukrayna krizi bağlamında Rusya'ya karşı uyguladığı ekonomik yaptırımlara bu memleket 'gıda ambargosu' kararıyla karşılık vermişti. Rusya, 7 Ağustos'tan itibaren AB, ABD, Norveç, Kanada ve Avustralya'dan meyve, sebze, et, balık ve süt ürünleri alımını bir yıllığına durdurmuştu.

Muhabir: Ahmet Dursun

ETİKETLER: İran , Rusyanın , alternatifi , değil
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber