Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Teknoloji 02 Ekim 2017 - 09:43 Yorum: 0

İranlı girişimci Van’da helikopter üretimi yapacak

Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, İran'dan Van'a beyin ve sermaye göçü olduğunu söyledi.

İranlı girişimci Van’da helikopter üretimi yapacak

Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, İran'dan Van'a beyin ve sermaye göçü olduğunu söyledi.

Van İŞGEM'de Ocak 2016'da başlatılan 9 milyon euro'luk "Van İŞGEM Büyüyor" projesi ile İran'dan yenilikçi iş fikirleri olan girişimcilere birtakım imkanlar sunuldu. Proje dahilinde İŞGEM'de iş kuran İranlı Şahram Ghafari, 35 buluşundan biri olan Brantly Helikopter'i Van'da üretmek istiyor.

İŞGEM'de sunulan imkanların İranlı girişimcilere çok cazip geldiğini belirten İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, İranlı girişimcilerin eliyle de bundan sonra Türkiye'de ihtiyaç duyulan katma değeri yüksek ürünlerin üretileceğini söyledi. Van İŞGEM'de 2005 yılından bu yana uyguladıkları projelerle yeni iş fikirlerine ve girişimcilere fırsat sunduklarını ifade eden Gedik, "Şimdiye kadar hep yereldeki girişimcilerimize bu fırsatı sunduk. Fakat son zamanlarda Van'da ciddi bir İran turizm gelişmesi yaşandı. Biz bunu sanayinin gelişmesine de dönüştürdük. Yıllardır Van'dan batıya sürekli sermaye ve beyin göçü vermiştik. Şimdi İran'dan, Van'a beyin ve sermaye göçü almaya başladık. Bu çok güzel bir gelişme" dedi.

"Şu an 4 İranlı girişimcimiz inovatif iş fikirleriyle bize başvuru yaptı"

İranlı girişimcilere sunulan imkanların cazip geldiğini ve bu imkanlardan yararlanmak isteyen 4 İranlı girişimcinin başvuruda bulunduğuna dikkat çeken Gedik, "İran'dan iyi iş fikri, projesi ve inovatif iş fikirleri olan girişimcilerimize birtakım imkanlar sunduk. Burada sunduğumuz imkanlar ise onlara çok cazip geldi. Şu an 4 İranlı girişimcimiz inovatif iş fikirleriyle bize başvuru yaptı. Gelip Van'da iş yeri kurdular. Biz de onlara İŞGEM'de yer tahsisi yaptık ve bir ay içerisinde üretime başlıyorlar" diye konuştu.

"İŞGEM olarak ihracat ağırlıklı üretim yapmış olacağız"

İranlı girişimcilerin hedefinin sadece Türkiye pazarı olmadığını, özellikle Avrupa ve Amerika'ya ihracat yapmak istediklerini belirten Gedik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tamamen inovasyon çalışmaları bunda elektronik sektörü, medikal sektörde üretim yapacak olanlar var. Girişimcilerin İran'da yaptıkları çalışmaları gidip yerinde gördük. Bu yaklaşık bir yıllık çalışmanın ürünüydü. En sonunda kendilerini ikna ettik ve burada birtakım imkanlar sunduk. Bu imkanlar çerçevesinde gelip burada imalat ve üretime başlıyorlar. Hedefleri sadece Türkiye pazarı değil, özellikle Avrupa ve Amerika'ya ihracat yapmak istiyorlar. Bu bizim için çok önemli gerçekten. İŞGEM olarak hem inovatif işlere başlamış olacağız, bir de ihracat ağırlıklı üretim yapmış olacağız."

"Üretimler "Türk Malı" etiketiyle gönderilecek"

İranlı girişimciler tarafından üretilen ürünlerin "Türk Malı" etiketiyle ihraç edileceğine dikkat çeken Gedik, bu çalışmanın ciddi önem arz ettiğini ve Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu katma değeri yüksek ürünlerin İŞGEM'de üretileceğini kaydetti.

Yaklaşık 35 icadı olan Şahram Ghafari ise üretecekleri ürünlerin yüzde 30'unu Türkiye'ye, yüzde 70'ini de dünya ülkelerine ihracat etmek istediğini söyledi. Dünya çapında ödül alan icatlarını Van'da üreteceğine dikkat çeken Ghafari, "Şu anda burada bir yer aldık. Elektronik teknoloji sistemleri olan kendi icatlarımız buraya getireceğim. Yüzde 30 Türkiye için, yüzde 70 dünya ülkelerine ihracat yapmak için burada çalışacağız. "Hotpanel" adında yeni ürünümüz olacak. Yeni bir teknoloji ve dünyada altın madalyalar kazandı. Medikal ürünlerimiz, CNC makinalar, elektronik makinalar, elektroteknik, elektromekanik cihazlarımız var ve yeni makinalar da gelecek. Yeni bir deniz botumuz var ki dünyada böyle bir teknoloji kimsede yok. Bu da Van'a gelecek ve testleri burada yapılsın istiyoruz. Bu hem Türkiye için, hem de başka ülkeler için ihracat yapılacaktır" şeklinde konuştu.

"Brantly adında helikopter üretecek"

İki kişilik Brantly adındaki helikopteri Van'da üretmeyi planlayan Ghafari, şunları söyledi:

"Türkiye kapıları dünyaya açıktır. Bunun için Türkiye'den dünyaya ihracat yapmayı planlıyoruz. Yeni bir uçağımız var. İki kişilik onu getireceğiz. Burada helikopter üretimine başlayacağız. O da yeni bir teknoloji, "Brantly" adında İŞGEM'de yapılacak. Dünyaya ihraç edeceğiz."

İranlı girişimci Van’da helikopter üretimi yapacak

İranlı girişimci Van’da helikopter üretimi yapacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber