Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 10:13 Yorum: 0

İranlı Ressamların Eserleri Beylikdüzü’nde Sergileniyor

Beylikdüzü Belediyesi'nin İran'dan davet ettiği ressamlarla gerçekleştirdiği "İranlı Ressamlar-Resim Çalıştayı" Sergisi'nin açılışı Beylikdüzü...

İranlı Ressamların Eserleri Beylikdüzü’nde Sergileniyor

Beylikdüzü Belediyesi'nin İran'dan davet ettiği ressamlarla gerçekleştirdiği "İranlı Ressamlar-Resim Çalıştayı" Sergisi'nin açılışı Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde yapıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçılara plaket ve sertifikalarını takdim etti. İmamoğlu, "İstanbul'un en zengin belediyesi olmak istiyorum. Bu zenginliğin de sanat eserleri ile kazanılacağını görüyorum. Duvarlarımıza asılan bu değerli eserler, zenginliğimize birkaç kat daha zenginlik kattı" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi, İranlı ressamları ağırladı. 4-12 Mayıs tarihleri arasında Beylikdüzü Kültür Merkezi'ndeki atölyede eserlerini hazırlayan ressamların birbirinden değerli eserleri görücüye çıktı.

Serginin açılışını gerçekleştiren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm tabloları tek tek inceledi, eser sahiplerine plaket ile sertifikalarını takdim etti. Ressamlar arasındaki iletişimi ve koordineyi yürüten Ressam Florans Atlantis açılış töreninde Beylikdüzü Belediyesi'ne sundukları katkı için teşekkür ederek, "Sanat yüksek uygarlığın merdivenidir. Ulu Önder Atatürk'ün sanatı tanımlayan en güzel ifadesidir bu. Sanat dil, ırk tanımaz. Çünkü sanatın kendine ait dili ve sınırı var. Biz iki uygarlık arasında kültür bağlarını sağlamlaştırmak için köprü kurmaya çalıştık. Bu köprüde bir tuğla olabildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.

"BARIŞIN EN ÖNEMLİ SİMGESİ SANAT"

Kültürler arası etkileşimin önemine değinen ve tüm toplumları birleştiren gücün sanat olduğuna vurgu yapan Başkan İmamoğlu, "Çok değerli İranlı sanatçılarımızı ağırlamaktan onur duyuyoruz. İran topraklarının derin bir kültür yapısının olduğunu biliyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Barış Dünyada Barış" sözü insanlığın en fazla ihtiyaç duyduğu söz. Dış politikanın temeli bu cümle olmalı. Bugün barışın en önemli simgesi de sanat. Çünkü sanatın evrensel bir dili var. Burada değerli bir işe imza attık. İlçeyi nitelikli kılacak sanatsal aktivitelerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

"GÜZEL BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Beylikdüzü'nde büyük bir projeye imza atıldığını belirtti. İslam coğrafyasının yaşadığı sıkıntıları da dile getiren Tekin, "Bu sıkıntılarla ancak sanat, bilim ve ilimle başa çıkabiliriz" dedi. Söz konusu unsurların varlığı neticesinde Dünya ile yarışabileceklerinin altını çizen Tekin, resim sergisi ile Türkiye ve İran arasında anlamlı bir dayanışmanın sağlandığını söyledi ve başta Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere tüm ressamlara teşekkür etti. Çeşitli sanat akımlarının tablolarda canlandığı serbest ve soyut tarzdaki eserler, 12-17 Mayıs tarihleri arasında Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde görülebilir.

Sergiyi oluşturan ressamların isimleri ise şöyle:

Amir A. Nejad, Babak Khodabandeh, Mohammadhasan Morshedzadeh, Florans Atlantis, Hossein Sadigh Nejati, Hossein Vahabi, Javad Saba, Maryam Salahi, Parvin Moghaddam, Rahim Yazdani, Sabileh Khiyabani, Sait Zarifi, Yousef Shajari Aghdam, Mohammad Rasoul Kharazipour, Fateme Mandegar, Nima Hashemian ve Parviz Moazzez.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber