Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 31 Temmuz 2014 - 09:58 Yorum: 0

İrem, hayatta kalmak için kalp ve böbrek nakli bekliyor

Antalya'da yaşaması için aynı anda kalp ve böbrek nakli olması gereken 15 yaşındaki İrem Altuntaş, 2 ayda dokuları kendisine uyan 8 kişinin beyin ölümü gerçekleşmesine rağmen organlarının bağışlanmaması nedeniyle nakil olamadı

İrem, hayatta kalmak için kalp ve böbrek nakli bekliyor

ANTALYA (AA) - Antalya'da yaşayan lise öğrencisi 15 yaşındaki İrem Altuntaş'a, sağlığına kavuşması için aynı anda kalp ve böbrek nakli yapılması gerekiyor. 

Antalya'da yaşayan Ramazan (51) ve Fatma Altuntaş (44) çiftinin 15 yaşındaki kızları İrem Altuntaş, 9 yıl önce yüksek tansiyon şikayetiyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği çektiğini öğrendi. Bir süre ilaç tedavisi gören İrem, 7 yıl önce diyalize girmeye başladı. Aile, nakil için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde hem annede hem de babada şeker hastalığı çıkınca nakil gerçekleştirilemedi. 

- Haftada 12 saat diyalize giriyor

Nakil olmak için Sağlık Bakanlığının ulusal bekleme listesine yazılan İrem'e 7 yıl içerisinde kadavradan uygun böbrek bulunamadı. Hayatının en güzel yıllarında haftada 12 saat diyalize giren İrem, bir süre önce de kalp yetmezliği çekmeye başladı. Doktorlar, İrem'in sağlığına, okuluna, arkadaşlarına kavuşabilmesi için aynı anda kalp ve böbrek nakli olması gerektiğini bildirdi. Uygun kalp ve böbrek bulunması halinde İrem, Türkiye'de aynı anda kalp ve böbrek nakli yapılan ilk çocuk hasta olacak.

Doktorlardan aldığı bilgiye göre organ bağışında düşüş olduğunu anlatan İrem Altuntaş, "Son 2 ayda dokuları bana uygun olan 8 kişinin beyin ölümü gerçekleşmiş ancak aileleri organlarını bağışlamamış. Her geçen gün ölüme bir adım daha yaklaşıyorum. Bu bağışlarla onlarca kişinin canı kurtulabilirdi. Sesimizi duysunlar ve organ bağışına destek versinler" diye konuştu. İrem, nakil olduktan sonra tek hayalinin okuluna dönmek olduğunu belirtti.

Yaşadıkları olumsuzluklara rağmen umutlarını hiç kaybetmediklerini ifade eden anne Fatma Altuntaş ise, İrem'in yaşadığı tüm zorluklara rağmen inancını kaybetmediğini, kızının hayallerini gerçekleştirebilmesi için organ bağışının önemli olduğunu dile getirdi. Altuntaş, beyin ölümü gerçekleşen kişilerin ailesince verilecek kararın kızının hayatını kurtaracağını kaydetti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber