Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Eylül 2016 - 11:03 Yorum: 0

İş adamı Er: “ekonomik paket ile Hakkari şaha kalkacak”

Hakkarili iş adamı Abdurrahman Er, Diyarbakır'da Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım...

İş adamı Er: “ekonomik paket ile Hakkari şaha kalkacak”

Hakkarili iş adamı Abdurrahman Er, Diyarbakır'da Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi ile özellikle Hakkari'nin şaha kalkacağını söyledi.

Hakkarili iş adamı Er, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı ekonomik paketin bölgeye hayat vereceğini söyledi. İş adamı Er, "Özellikle yeni iş imkanları ile Hakkari ilimizin en önemli sorun alanlarından biri olan istihdam konusunda yeni bir açılım oluşturacağına yürekten inanıyorum. Hakkari ilimizde mevcut olan işsizlere iş imkanı sağlayacak, bölgenin huzur ve istikrarının yanı sıra halkımızın refahının artmasına zemin hazırlayacak bu ekonomik paketi memnuniyetle karşılıyoruz. Daha önce açıklanan ve bölgeler düzeyin de verilen teşvik paketlerinde aynı guruba ekonomisi ve sanayisi gelişmiş güvenlik ve pazar sorunu olmayan illerle beraber Hakkari ilinin de olması yatırımcının şehrimize gelişi mümkün olmamıştı veya yeterli bir katkı sağlanmamıştı. Sayın Başbakanımızın Diyarbakır'da Doğu ve Güneydoğu'da 23 ili içine alan bu ekonomik paketin özellikle Hakkari ilimizde bir cazibe merkezi haline getirilmesine ön ayak olacaktır. Yeni fabrikalar, yeni inşaatlar, sağlık ve ulaştırma alanlarında yeni yatırımlar, kadın ve gençlerin eğitim çalışmaları, meslek edindirme destekleri gibi birçok alanda gün yüzüne çıkmamış bu desteklerin özellikle Hakkari ilimizde yeni bir dönemin müjdeleyicisi olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Ekonomik paketin devreye girmesi ile birlikte işsizlerin büyük bir kısmının iş aş sahibi olacağını ifade eden Abdurrahman Er, "Hakkari ilimizin özellikle Yüksekova ilçemizin ekonomik inşasını, bununla beraber de sosyal yaralar sarılacak, yeni iş imkanları sağlanarak ilimizde mevcut olan işsizlerin büyük bir kısmının iş aş sahibi olmaları sağlanacaktır. Tabi ki ekonomik paketin karşılık bulabilmesi için halkımızın bu paketi sahiplenmesinden geçer. Huzur her şeyin başı, şehrimizin huzurunu sağlama konusunda halk olarak her bireyin kendisine düşeni de yapmalıdır diye düşünüyorum. Daha önce verilmeyen bu desteklerle içeriğinin son derece dolu olduğunu ve şehrimizi refaha ulaştıracağına yürekten inanıyorum. Bu anlamda AK Parti hükümetine sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber