Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 19 Haziran 2018 - 16:33 Yorum: 0

İş adamının spor salonundaki ölümüne ilişkin davada beraat

İş adamı Sabri Hakkı Ulukartal'ın lüks bir spor salonunda hayatını kaybetmesine ilişkin, "doktor" bulundurmadığı gerekçesiyle hakkında 6 yıla kadar...

İş adamının spor salonundaki ölümüne ilişkin davada beraat

İş adamı Sabri Hakkı Ulukartal'ın lüks bir spor salonunda hayatını kaybetmesine ilişkin, "doktor" bulundurmadığı gerekçesiyle hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan spor salonu müdürü Serdar Köymen beraat etti.

İş adamı Sabri Hakkı Ulukartal'ın Bebek'te lüks bir spor salonunda hayatını kaybetmesine ilişkin, spor salonu yetkilisi hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul 17'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, spor salonunun sorumlu müdürü sanık Serdar Köymen ve avukatı katıldı. Ulukartal ailesini ise avukatları temsil etti.

"8 dakika içerisinde hastaneye götürdüm"

Duruşmada son sözü sorulan spor hocası Köymen, hayatını kaybeden Sabri Ulukartal'ın kendisinin de arkadaşı olduğunu, ölümünden derin üzüntü duyduğunu, gerekli tüm müdahaleyi yapıp sekiz dakika içinde hastaneye götürdüğünü söyledi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, "Suçun unsurları oluşmadığı" gerekçesiyle Serdar Köymen'in beraatine karar verdi.

Olayın Geçmişi

Ulukartal Holding Yönetim Kurulu Başkanı 43 yaşındaki İzmirli işadamı Sabri Hakkı Ulukartal, 2 Haziran 2012'de üyesi olduğu Bebek'teki lüks spor salonunda geçirdiği kalp krizi sonucu götürüldüğü hastanede hayatını kaybetmişti. İşadamının ailesi Ulukartal'ın ölümünün ardından "zorunlu olmasına rağmen doktor ve ilkyardım departmanı bulundurmadığı" gerekçesiyle spor salonu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, söz konusu spor salonunda doktorun amacına uygun şekilde bulunmadığını, bu nedenle de spor salonu müdür Serdar Köymen'in, "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber