Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Ağustos 2014 - 13:13 Yorum: 0

İş adamları Rusya pazarı için Samsun'da buluşacak

HABEREXEN Yayın Gurubu Başkanı Çakır: "Rusya’da Nasıl İş Yapılır Forumu, Rusya pazarına girmek isteyenler için büyük fırsat"

İş adamları Rusya pazarı için Samsun'da buluşacak

SAMSUN (AA) - HABEREXEN Yayın Gurubu Başkanı Mustafa Çakır, Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) işbirliğiyle Samsun'da gerçekleştirilecek "Rusya'da Nasıl İş Yapılır Forumu"nun Rusya pazarına girmek isteyenler için büyük fırsat olduğunu bildirdi.

Mustafa Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, Samsun'da 23 Ağustos Cumartesi günü, "Rusya’da Nasıl İş Yapılır Forumu" düzenleneceğini belirterek,  "Rusya’da Nasıl İş Yapılır Forumu, Rusya pazarına girmek isteyenler için büyük fırsat" dedi.

Rusya pazarında oluşan Türkiye ile karşılıklı pozitif ticari zeminin, girişimcilerin önünü açtığını ifade eden Çakır, forumda, gümrük uygulamalarından kara-hava lojistik altyapısına, başarı öykülerinden güncel konular hakkında birçok bilginin paylaşılacağını kaydetti.

Rusya ve Türkiye hükumetlerinin karşılıklı koydukları 100 milyar dolarlık ticaret hacmine katkı vermek için 3 yıldır bu pazara dikkati çektiklerini anlatan Çakır, "Altyapı hazırlıklarımız tamamlanmıştı. Geçen yıl Eylül ayında 'Haberexen Rusya' yayına başladı. Ambargo uygulanmaya başlayınca da 15 günde MÜSİAD ve RTİB ile hazırlıklarımızı tamamlayarak Karadenizli iş adamlarını bu forumda buluşturuyoruz. Girişimcilerimizin ve iş adamlarımızın, Türk Hava Yolları (THY), Samsunport, Dünya Göz ve Beyaz Ev Chef’s destekleriyle gerçekleşecek forumdan maksimum faydayı sağlamalarını amaçlıyoruz." dedi.

Çakır, Rusya'nın uyguladığı ambargo sebebiyle tarım ve gıda ürünlerini bu ülkeye sunamayan Avrupa üreticilerinin hileli yöntemle "Made in Turkey" damgası vurmaya başladığını savunarak, şöyle devam etti:

"Acele etmeliyiz. Çünkü, yaptırımlar AB içinde de çatlaklar oluşturmaya başladı. Kimi Avrupa ülkeleri ambargo nedeniyle ciddi ekonomik kayıplar yaşıyor. Polonya, Finlandiya ticaretinde ciddi daralma yaşayan gıda şirketlerine sahip. Yunanistan'ın yaptırımlar nedeniyle daha da zor günler yaşadığı kaydediliyor. Rusya'nın talepleri, beklenti içinde olduğu ülkelerden karşılanamayacak gibi görünüyor. Ekonomik nedenlerle ambargo delinmeden pazardaki yerimizi almalıyız"

Çakır, foruma, THY Rusya Federasyonu Genel Müdürü Mefail Deribaş, Ziraat Bankası Moskova Genel Müdürü Avni Demirci, Çalkan Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalkan, AS-Nexia Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Tezelman, Dynamic Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dağaşan, Samsunport  Liman Müdürü Bedir Yıldırım'ın konuşmacı olarak katılacağını bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber