Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 30 Eylül 2016 - 18:33 Yorum: 0

İş arayan adam başvuru için gittiği yerde anonsçu oldu

Afyonkarahisar'da okullarda temizlik görevlisi olmak için yüzlerce kişi ile birlikte müracaatta bulunan bir vatandaş, kendisi gibi iş başvurusu yapanlara...

İş arayan adam başvuru için gittiği yerde anonsçu oldu

Afyonkarahisar'da okullarda temizlik görevlisi olmak için yüzlerce kişi ile birlikte müracaatta bulunan bir vatandaş, kendisi gibi iş başvurusu yapanlara gönüllü anonsçuluk yaptı. Selçuk Varol isimli vatandaş hareketleriyle ve konuşmalarıyla adeta stant-up şov yaptı.

Çalışma ve İş Kurumu aracılığı ile TYÇP programı kapsamında Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların temizliğinde görevlendirilmek üzere işe alınacak 240 kişiye mülakat yapıldı. Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) salonunda yapılan toplantıya 700 kişi başvuruda bulununca mülakat kuyruğu sokağa taştı.

TYÇP kapsamında kent genelindeki okullarda temizlik görevlisi alım mülakatlarda anonsçu olarak gönüllü hizmet veren Varol, RAM salonunun önünde adeta stant-up şov yaptı. Kent genelindeki okullarda 239 kişinin 9 aylık süreyle istihdam edileceğini duyan işsiz vatandaşlar, mülakatlara katılmak için gelen Varol'la moral buldu. RAM'ın önüne konulan masanın üzerinde bir bayan görevliye ile birlikte gönüllü yardım için çıkan gönüllü Selçuk Varol, mülakatlara girecek isimleri tek tek listeden bakarak anons etme biçimi herkeste tebessüm oluşturdu. Mülakata giriş, çıkışlarda rahat hareket etmelerini ısrarla isteyen Vural, sempatik tavırlarıyla ve kendine özgü ve yöresel konuşma tarzı ile herkesin gönlünde taht kurdu. Tanıdığı kişilere yaptığı el hareketleriyle ve esprileriyle vatandaşlar gülmekten kendilerini alamadı.

"Oda olmasa vakit geçmiyor"

18 aydır işsiz olduğunu dile getiren Yaşar Elbir, mülakatlara iş umuduyla geldiğini belirtti. Megafonla vatandaşları güldüren Varol'un çok neşeli bir insan olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar'ın hali ortada, 239 kişi işe alacaklar bin 700 kişi mülakata giriyor. Benim umudum yok da, işte bekliyoruz. Aslında mülakat değil de kur'a çekilseydi daha iyi olurdu. Anonsçu kardeşimiz gerçekten on numara yani. Memurlardan daha çok iş görüyor maşallah. Konuşma tarzı da harika. Hatta çok iyi."

Zeki Çiğiltepe de, Selçuk Varol'un harika bir insan olduğunu belirterek, onun konuşmaları da olmasa buradaki rezaletin çekilmeyeceğini kaydetti. "O da bizim gibi iş arıyor diyen" Çiğiltepe, "Sabahtan beri burada vatandaşlara yardımcı oluyor. İnşallah ona bari bir iş çıkar. Yüzü güler" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber