Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Ağustos 2014 - 16:18 Yorum: 0

İş arayanlar için girişimcilik programı uygulanacak

MERSİN (AA) - Çalışma ve İş Kurumu Mersin Müdürlüğü tarafından, iş arayanlara yönelik girişimcilik programı uygulanacağını bildirildi.Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya...

İş arayanlar için girişimcilik programı uygulanacak

MERSİN (AA) - Çalışma ve İş Kurumu Mersin Müdürlüğü tarafından, iş arayanlara yönelik girişimcilik programı uygulanacağını bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, iş arayanlara meslek danışmanlığı, işbaşı eğitim, mesleki eğitim programı gibi hizmetlerinin yanında kendi işini kuracaklara ve geliştireceklere yönelik program uygulayacak.

Eylül ayının ilk haftası başlayacak ve Aralık'a kadar devam edecek programa 375 kişi katılabilecek. Bu programa kendi işini ilk defa kuracakların yanı sıra kendi işini geliştirmek isteyen kişiler de başvurabilecek.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, programa katılanlara Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından iş kurmaları hususunda gerekli maddi desteğin sağlanacağını belirtti.

İşsizlik sorununun bugün sadece ülke değil gelişmiş ülkelerin de ortak sorunu haline geldiğini ifade eden Kutlu, kurumsal olarak  iş arayanların meslek sahibi olması ve iş gücü piyasasında işe yerleştirilmesi çalışmalarının yanında girişimci ruhu olan kişilerin iş kurmasını sağlayarak istihdam yaratmasını amaçladıklarını kaydetti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber